ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cum imi pot recapata locul de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!Sunt Ionita Mihaela si pe data de 5 iulie v am adresat intrebarea "Pot reveni la locul de munca?"Raspunsul dumneavoastra a fost promt si va multumesc inca o data!De data aceasta,avand in vedere ca desi legea este de partea mea ,dupa cum dumneavoastra mi ati demonstrat ,problema mea este nu mi pot recapata postul ,datorita faptului ca managera spitalului se opune vehement sustinand ca nu ma mai pot intoarce deoarece locul meu este ocupat prin concurs.Mentionez ca la cererea de revenire pe post depusa pe 18 iulie de catre mama mea care avea procura sa ma reprezinte in tara,eu fiind inca in Belgia ,nu mi s a dat un raspuns scris.Va rog frumos sa ma sfatuiti ce pot face pentru a mi recapata postul...sunt o mama singura intretinatoare a unui copil si trebuie sa lupt pentru postul meu pe care sunt de 5 ani.Va multumesc anticipat si va doresc o zi buna!



Sandu Ecaterina
 User  Sandu Ecaterina
a intrebat la 06 Aug. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului sandu ecaterina la 08 Aug. 2012
Tocmai v-am precizat cadrul legal, si anume HG 286/2011 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzator functiilor contractuale din sectorul bugetar. Motivul incetarii contractului din Belgia nu echivaleaza cu incetarea suspendarii in Romania. Una nu o atrage automat pe celalata. Incetarile perioadelor de suspendare, cu exceptia concediilor medical, se fac pe baza unei cereri, de regula.

Luati legatura si cu cei de la ITM pentru a obtine un raspuns si din partea lor. Eu v-am redat ce prevede legea. In mod normal, judecand dupa Codul muncii, acest contract ar trebui sa inceteze la revenirea dvs. insa in cazul de fata exista proceduri speciale privind ocuparea locurilor de munca la buget.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Sandu Ecaterina
 User Sandu Ecaterina
a raspuns userului Ioana Popa la 08 Aug. 2012
Buna ziua! Revin cu o prezentare mai detaliata a situatiei si cu intrebarea: Unde mai exact in Codul Muncii sau care Lege prezinta acest aspect diferentiat intre sectorul privat si cel bugetar si in baza carei legii se poate scoate la concurs un post al unui salariat cu contract suspendat? Va mai precizez ca pentru mine motivele suspendarii contractului au incetat la modul obiectiv (ruperea contractului din Belgia).

"Buna ziua! Ma numesc Ionita Mihaela si sunt asistenta medicala la Spitalul de Pneumoftiziologie Floresti. Apelez la dumneavoastra in cautarea unui sfat competent si a unei solutii de rezolvare a unei probleme pe care o am in momentul de fata ca salariata a spitalului la care lucrez.
Pe data de 18 aprilie 2012 am depus spre aprobare cerere de concediu fara plata pe o perioada de un an avand atasat la aceasta cerere un contract de munca incheiat cu azil de batrani din Belgia, acest contract fiind incheiat pe o perioada nedeterminata. Aceasta cerere a fost aprobata de managerul spitalului. Am inceput munca in Belgia insa dupa 3 luni am fost concediata pe motiv ca nu cunosc suficient de limba franceza incat sa am o comunicare eficienta cu rezidentii, apartinatorii, personalul. Acest lucru mi-a fost comunicat cu o luna inainte de data la care urma sa mi inchei activitatea acolo. Data la care contractul cu azilul din Belgia s-a incheiat fiind 31.06.2012.
Pe data de 18 .07.2012 am depus la secretariatul spitalului din Romania o cerere de revenire pe post prin mama mea care avea procura pentru a ma putea reprezenta in tara.In urma depunerii cererii in Belgia fiind inca mi s-a transmis ca nu ma pot intoarce nicidecum pe post deoarece el a fost ocupat de un alt asistent cu contract pe perioada determinata, banuiesc, exact nu stiu sub ce forma a fost angajat."
La momentul respectiv nu mi s-a parut plauzibil ca eu sa nu ma pot intoarce pe postul meu in conditiile stipulate in Codul Muncii, totusi am apelat la serviciile unui site specializat in legislatia muncii iar raspunsul primit a fost urmatorul:

In momentul de fata ma gasesc in postura de a va cere ajutorul deoarece prezentandu-ma la Doamna Manager pentru raspunsul la cererea depusa pe 18 iulie, acesta a fost categoric si fara drept la replica: "Nu va puteti intoarce pe post! Acesta a fost ocupat prin concurs!"
Va rog frumos sa ma sfatuiti ce am de facut in aceasta situatie. Sunt o mama singura intretinatoare a unui copil de 14 ani si trebuie sa lupt pentru a-mi recastiga postul. Va multumesc anticipat si va doresc o zi buna!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Aug. 2012
Art. 40 - HG 286/2011
(3) In cazul admiterii la concursul pentru ocuparea unui post temporar vacant, contractul de munca se incheie pe perioada absentei titularului postului.

In sistemul bugetar lucrurile stau un pic diferit fata de cel privat. Analizand prevederea de mai sus, ar reiesi ca dvs va puteti intoarce la locul de munca dupa expirarea contractului de munca al salariatei incadrate temporar, data fiind ocuparea lui prin concurs.


Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024