ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cum se calculeaza vechimea in munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am lucrat 34 ani cu prgram normal de lucru 8 ore.In ultimii 10 ani am lucrat in paralel 2 ore pe zi la alta firma cu contract de colabrare.Se calculeaza aceasta perioada de colaborare ca ani vechime sau ca punctaj.Mentionez ca am 53 de ani,15 ani am lucrat in grupa a doua de munca,care este varsta de pensionare in aceasta situatie?

Va mutumesc!

Adaugata in: Codul Muncii
Angelescu Mircea
 User  Angelescu Mircea
a intrebat la 06 Mai. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 06 Mai. 2015
Munca prestata in temeiul unui contract individual de munca reprezinta vechime in munca (art. 16 alin. 3 dinCodul muncii). Aceasta vechime in munca se calculeaza doar in functie de perioada in care exista contract de munca si nu de orele lucrate.
Art. 53 Legea 263/2010
(1) Varsta standard de pensionare este de 65 de ani pentru barbati si 63 de ani pentru femei. Atingerea acestei varste se realizeaza prin cresterea varstelor standard de pensionare, conform esalonarii prevazute in anexa nr. 5.
(2) Stagiul minim de cotizare este de 15 ani, atat pentru femei, cat si pentru barbati. Atingerea acestui stagiu se realizeaza prin cresterea stagiului minim de cotizare, conform esalonarii prevazute in anexa nr. 5.
(3) Stagiul complet de cotizare este de 35 de ani, atat pentru femei, cat si pentru barbati. Atingerea acestui stagiu se realizeaza prin cresterea stagiului complet de cotizare, conform esalonarii prevazute in anexa nr. 5.
Pentru cei 15 ani lucrati in fosta grupa a II a beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 3 ani la data realizarii stagiului de cotizare pentru pensia la limita de varsta.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024