ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cum trebuie remunerate orele suplimentare efectuate in strainatate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara,
Sunt sofer pe autocamion si lucrez 6 saptamani in Europa ( Belgia , Franta ). Mentionez ca dupa 6 saptamani vin in Romania unde desfasor alte activitati decat conducerea vehiculelor supuse normelor AETR. Deci plec din Romania cu avionul , ajung la garajul din Belgia si preiau camionul. Introduc cardul tahograf si 6 saptamani sunt la program.in fiecare zi deschid si inchid program. Media de program zilnica este de 14 ore (conform bonurilor tahograf zilnice) , 84 ore lucrate saptamanal inmultit cu 4 saptamani ne da 336 ore + 42 ore = 378 ore lucrate in 1 luna. Mentionez ca dupa inchiderea programului zilnic tahograf dorm in camion. Dupa 9 ore de odihna incep un nou program de 13-15 ore . Sambata uneori lucrez . Duminica ,,liber". Deci sunt in permanenta in cabina camionului cu cardul tahograf in aparatul camionului.Pot face dovada cu bonurile tahograf zilnice emise de aparatul tahograf al camionului pe care lucrez.
In contractul de munca am stabilita o norma de munca de 180 ore /lunar remunerata cu 1360 lei net si o diurna de 40 euro ptr fiecare zi lucrata in afara granitelor .Zilele de sambata si duminica lucrate nu sunt recompensate decat cu 40 euro diurna , sarbatoriile legale ( din Ro ) nu sunt remunerate sau libere platite, ore suplimentare nu sunt platite.Biletul de avion dus intors este platit de mine desi ma deplasez in interes de serviciu. Avand in vedere situatia prezentata va rog sa-mi spuneti ce drepturi imi sunt incalcate.
Va multumesc

Adaugata in: Codul Muncii
Cornel Mirea
 User  Cornel Mirea
a intrebat la 07 Nov. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024