ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Decizie incetare- termen transmitere decizie incetare la ITM


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti si pe mine. Formularea care apare pe multe decizii de incetare a cim si care se refera la faptul ca prezenta decizie se va transmite la ITM in termen de 5 zile de la perfectare, la ce se refera? Incetarea si transmiterea cim in Revisal se face exact in ziua respectiva. Cum se transmite acea decizie la ITM?
Multumesc!

Silvia Ugrean
 User  Silvia Ugrean
a intrebat la 29 Mai. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns userului Silvia Ugrean la 30 Mai. 2016
Nu axista astfel de formulari in deciziile emise.
Este vorba despre decizia de concediere pe motive disciplinare care trebuie comunicata salariatului in cel mult 5 zile calendaristice de la data emiterii
Art. 252. [decizia de sanctionare: termen, continut, comunicare]
(3) Decizia de sanctionare se comunica salariatului in cel mult 5 zile calendaristice de la data emiterii si produce efecte de la data comunicarii.
O alta situatie mai este prevazuta si la art. 56 alin. 2 care precizeaza ca pentru situatiile prevazute la alin. 1 lit. c- j, constatarea cazului de incetare de drept a contractului individual de munca se face in termen de 5 zile lucratoare de la intervenirea acestuia, in scris, prin decizie a angajatorului, si se comunica persoanelor aflate in situatiile respective in termen de 5 zile lucratoare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Silvia Ugrean
 User Silvia Ugrean
a raspuns userului adriana iancu la 30 Mai. 2016
Multumesc frumos pentru raspuns! Dar formularile de gen "in termen de 5 zile de la incetarea raporturilor de munca, prezenta decizie se va comunica la ITM" sau "prezenta decizie se va comunica ITM in 5 zile de la perfectare" la ce se refera?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 29 Mai. 2016
Potrivit OUG nr.123/2010 pentru abrogarea Legii nr.130/1999 privind unele masuri de protectie a persoanelor incadrate in munca, incepand cu 1 ianuarie 2011, nu se mai inregistreaza la Inspectoratele Teritoriale de Munca contractele individuale de munca si nici actele privind executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractelor individuale de munca. Acestea se vor inregistra in format electronic in registrului general de evidenta a salariatilor (Revisal) in conformitate cu prevederile legale aflate in vigoare.
Hg 500/2011
Art. 3
(1) Registrul se intocmeste in forma electronica.
(2) Registrul se completeaza in ordinea angajarii si cuprinde urmatoarele elemente:
i) data incetarii contractului individual de munca
Art. 4
(1) Completarea, respectiv inregistrarea in registru a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) se face dupa cum urmeaza:
d) elementele prevazute la art. 3 alin. (2) lit. i) se inregistreaza in registru la data incetarii contractului individual de munca/la data luarii la cunostinta a evenimentului ce a determinat, in conditiile legii, incetarea contractului individual de munca;

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024