ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Decizie reluare activitate dupa CCC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Va rog sa-mi spuneti care este termenul emiterii de catre angajator a deciziei de reluare activitate dupa CCC. Am depus cerere de reluare activitate din 09.01.2013, data incetarii CCC fiind 10.02.2013. Desi mi s-a comunicat verbal locul de munca, dupa o saptamana de activitate nu am primit nimic scris. In prezent sunt in concediu medical.

Pot solicita din nou decizia in momentul in care inaintez concediul medical angajatorului sau trebuie sa astept pana termin concediul medical? Avand in vedere ca nu mi s-au facut cunoscute dupa o saptamana de activitate prevederile regulamentului intern si ale contractului colectiv de munca, la nivel de unitate, pot face o cerere prin care sa solicit aceste documente? La ITM mi s-a spus ca termenul inregistrarii deciziei de reluare activitate este de 20 zile lucratoare. E normal ca eu pana atunci sa nu primesc nici o decizie privind locul de munca, salariul, conditiile de munca? Va multumesc din suflet pentru ajutor.

Adaugata in: Codul Muncii
Mihaela Petrasuc
 User  Mihaela Petrasuc
a intrebat la 24 Feb. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Feb. 2013
Nu trebuie sa primiti nimic scris. Va prezentati direct la lucru la data pe care ati mentionat-o in cerere sau in ziua imediat urmatoare dupa data de nastere a copilului dvs. Dupa ce finalizati concediul medical reveniti la lucru, la fel ca in cazul oricarui alt concediu medical. Locul de munca este acelasi detinut anterior intrarii in CIC sau in concediu medical. Conditiile de munca sunt aceleasi, nu se schimba decat daca au intervenit majorari, acte normative etc.

Decizia de incetare a suspendarii se inregistreaza in ziua in care salariatul revine la lucru, nu exista acel termen de 20 de zile in HG 500/2011 pentru operarea in Revisal pentru incetarea suspendarii, ci doar pentru operarea perioadei de suspendare. Contractul se reactiveaza dupa revenirea salaraitului la lucru.

Luati legatura cu angajatorul, nu cu ITM. Ei va vor da toate detaliile. Aveti grija sa prezentati certificatul medical catre angajator ca sa va primiti drepturile cuvenite.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024