ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Delegare angajat. Act aditional


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara.Vin cu urmatoarea intrebare :

Pot delega un angajat al unitatii noastre, la o alta unitate pe o durata de 6-7 luni, cu acordul sau, intocmindu-i un act aditional in acest sens.

Daca nu,cum as putea proceda dat fiind faptul ca,coducerea si salariatul este de acord cu acest lucru.Se poate face o conventie intre parti?intre cele 2 unitati

Mentionez ca, cu detasarea nu sunt de acord partile.

Va multumesc pt. amabilitate si raspunsuri.



Adaugata in: Codul Muncii
Oprean Daniela
 User  Oprean Daniela
a intrebat la 12 Ian. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 12 Ian. 2012
Delegarea poate fi dispusa, din initiativa exclusiv a angajatorului, pe o perioada maxima de 60 de zile calendaristice intr-un interval de 12 luni calendaristice. Prelungirea insa poate fi facuta cu acordul salariatului, pe perioade succesive de cate 60 de zile. Astfel ca puteti dispune unilateral delegarea salariatului pentru maxim 60 de zile, urmand ca dupa scurgerea acestor zile sa solicitati acordul salariatului privind prelungirea ei. Salariatul are dreptul sa refuze prelunngirea, iar refuzul sau nu poate sta la baza unei sanctiuni disciplinare, asa cum prevede Codul Muncii.

Art. 44
1 Delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni si se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului. Refuzul salariatului de prelungire a delegarii nu poate constitui motiv pentru sanctionarea disciplinara a acestuia.
2 Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.

Cea de-a doua unitate trebuie sa isi dea acordul in privinta perioadei respective de detasare, insa dat fiind faptul ca o perioada de detasare nu poate fi mai mare de 60 de zile calendaristice, fie ea dispusa sau prelungita, va trebuisa sa o impariti in mai multe perioade succesive. Insa fara acordul unitatii respective nu puteti delega un salariat acolo, pe o perioada alta decat cea convenita.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024