ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

delegare sau detasare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Angajatorul doreste sa-mi schimbe locul de munca (in aceeasi societate), fara consimtamantul meu. De fapt se numeste  "Transfer", cu acelasi salariu, aceeasi functie.
Am citit Codul Muncii si vad ca asta inseamna delegare/detasare.
Este obligat angajatorul sa -mi pastreze locul de munca initial?
De ce, deja va angaja pe altcineva cat sunt eu delegat/detasat (in cazul cand voi semna totusi actul aditional)?
Ce se intampla daca refuz sa semnez, sa ma mut la alt loc de munca?
Multumesc!

Adaugata in: Codul Muncii
Carmen Ghita
 User  Carmen Ghita
a intrebat la 26 Iul. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului carmen ghita la 29 Iul. 2013
Delegarea sau detasarea nu pot fi refuzate la inceput, cat timp angajatorul se incadreaza in perioada maxima prevazuta de lege pentru care poate dispune unilateral aceasta masura. Delegarea se face prin Ordin iar detasarea prin Decizie, dar in cazul de fata nu se poate vorbi de detasare. Refuzul nejustificat al delegarii initiale poate reprezenta abatere disciplinara si se poate ajunge la sanctiuni.

Modificarea permanenta a locului de munca se poate face doar prin act aditiona asa cum va spuneam. Daca nu sunteti de acord cu ea, refuzul nu poate reprezenta un motiv de concediere.

Daca se fac presiuni asupra acestei schimbari depuneti o sesizare la ITM.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Carmen Ghita
 User Carmen Ghita
a raspuns userului Ioana Popa la 29 Iul. 2013
Buna dimineata,

Multumesc pentru raspuns.
problema e ca eu nu vreau sa fiu mutata/delegata /detasata in alt loc de munca.De fapt se vrea aducerea pe postul meu a altui salariat.
Daca nu sunt de acord inteleg ca angajatorul poate emite Decizie sau Ordin?
Din contra, locul de munca actual este ffffff stabil , pe cand instalatia unde se vrea mutarea mea este in conservare, deci am toate sansele sa fiu concediat...in scurt timp...
Legal ce e de facut?
Multumesc mult,
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Iul. 2013
Nu mai exista notiune de transfer decat in randul functionarilor publici. Delegarea inseamna modificarea temporara a locului de munca si presupune desfasurarea unei activitati in beneficiu angajatorului curent dar in afara locului de munca. Nu este cazul aici. Iar detasarea inseamna prestarea unei activiati in favoarea unui tert, reprezentand tot o modificare temporara a locului de munca, din initiativa angajatorului la fel ca in cazul delegarii. Iar prelungirea se face in conditiile legii cu acordul salariatului.

Pe perioada delegarii nu poate angaja o alta persoana in locul dvs. nefiind legal acest lucru, pentru ca nu se suspenda contractul de munca astfel incat sa puteti fi inlocuit legal. In cazul detasirii se poate pentru ca aceasta reprezinta cauza de suspendare si se poate incheia un contract pe perioada determinata cu un suplinitor.

Ce spuneti dvs este o modificare permanenta a locului de munca, prin act aditional, cu consimtamantul dvs. Fara consimtamant ar fi prin decizie sau ordin, daca vorbim de delegare. Dar angajatorul dvs inteleg ca procedeaza legal, prin incheierea unui act aditional.

Daca punctul de lucru in care lucrati se desfiinteaza foarte probabil sa vi se desfiinteze si dvs postul si sa se dispuna o concediere. Sau puteti accepta modificarea locului de munca si sa pastrati jobul actual.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024