ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

delegatie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Cum se procedeaza daca un angajat pe perioada delegatiei(60 zile) se afla in concediu medical?
I se poate face o alta delegatie, motivata de faptul ca in cea precedenta sa aflat in concediu medical, sau acest lucru reprezinta de fapt o prelungire a delegatiei care se face doar cu acordul angajatului?

Adaugata in: Codul Muncii
Angela Sucala-toma
 User  Angela Sucala-toma
a intrebat la 30 Iun. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 01 Iul. 2013
Concediul medical duce la suspendare de drept a contractului de munca si implicit a tuturor termenelor ce tin de efecutarea lui, incetare sau modificare. Ceea ce inseamna, in aprecierea mea si pornind de la aceasta prevedere legala, ca si perioada de delegare se suspenda si se reia dupa revenirea din concediul medical. Asta daca vorbim de o delegare bazata pe un ordin de delegare. Se prelungeste, cu alte cuvinte.

Art. 49 - Codul muncii
(1) Suspendarea contractului individual de munca poate interveni de drept, prin acordul partilor sau prin actul unilateral al uneia dintre parti.
(2) Suspendarea contractului individual de munca are ca efect suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator.
(3) Pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decat cele prevazute la alin. (2), daca acestea sunt prevazute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne.
(4) In cazul suspendarii contractului individual de munca din cauza unei fapte imputabile salariatului, pe durata suspendarii acesta nu va beneficia de niciun drept care rezulta din calitatea sa de salariat.
(5) De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.
(6) In cazul suspendarii contractului individual de munca se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024