ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Demisia


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In cazul in care doresc sa imi dau demisia pot sa mi-o dau la zi sau trebuie neaparat sa dau acel preaviz de 20 zile ? Tin sa precizez ca in loc de 168 ore care sunt normale de lucru intr-o luna eu lucrez aproximativ 230 de ore ... mai mult obligat decat de buna voie. Se poate lua in considerare ca nu si-au respectat contractul si sa imi dau demisia la zi ? Daca totusi nu am dreptul la demisie la zi cate ore sunt obligat sa lucrez zilnic in perioada de preaviz ? Si daca imi dau demisia ce se intampla cu zilele de concediu la care am dreptul pe anul trecut si anul acesta ? Sunt obligati sau nu sa mi le plateasca ? Va multumesc anticipat .

Adaugata in: Codul Muncii
Dan Gugulica
 User  Dan Gugulica
a intrebat la 28 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 01 Iun. 2012
Puteti inainta o cerere de incetare prin acordul partilor in temeiul art. 55 litera b din Codul muncii, insa trebuie sa aveti in vedere faptul ca angajatorul nu este obligat sa o aprobe. In situatia in care angajatorul respinge cererea dvs de incetare prin acordul partilor dar doriti sa incetati raportul de munca, va trebui sa respectati perioada de preaviz conform contractului de munca. Preavizul in cazul pozitiilor de executie nu poate depasi 20 de zile lucratoare, sau 45 de zile lucratoare in cazul pozitiilor de conducere.

Nu exista sa nu aveti dreptul la demisie. Demisia nu se aproba de catre angajator, este pur si simplu inaintata de catre angajat si inregistrata de catre angajator, fara a necesita aprobare.

Renuntarea la preaviz pe motivul nerespectarii contractului trebuie sa aiba la baza o astfel de cauza. In caz contrar ea nu este legala.

Zilele de concediu ramase neefectuate fie le puteti efectua pana la incetarea contractului de munca, fie vi se vor compensa odata cu incetarea. Contractul va inceta dupa expirarea perioadei de preaviz.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Dan Gugulica
 User Dan Gugulica
a raspuns la intrebare la 30 Mai. 2012
As avea nevoie de raspuns cat mai urgent :

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024