ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Demisia si restituirea garantiilor gestionarilor


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Cum se face incetarea contractului de munca cu lichidarea la zi in cazul gestionarilor? Si la cat timp primesc garantia constituita in bani?

Adaugata in: Codul Muncii
Mirela Hosu
 User  Mirela Hosu
a intrebat la 13 Sep. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
G Eellaa
 User G Eellaa
a raspuns userului Ioana Popa la 04 Nov. 2014
Va rog sa mi spuneti daca dupa trei ani pot ridic garantiile tinand cont ca am fost bolnava . Va multumesc
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Sep. 2013
La fel ca in cazul oricarui alt salariat, nu exista diferente din acest punct de vedere. Dupa finalizarea preavizului va inceta CIM, in ziua imediat urmatoare, iar salariatul va primi o decizie de incetare, fisa de lichidare si adeverinta de vechime, in orginal toate.

Garantia o ridicati dvs, in baza carnetului de garantie eliberat de angajator in 10 zile de la data incetarii.

Art. 16. - Garantia ?n numerar si dobinda aferenta pot fi ridicate de catre gestionarul titular al carnetului de consemnare la ?ncetarea contractului sau de munca sau la trecerea ?ntr-o functie pentru care nu se cere garantie, ?n situatia ?n care nu a cauzat o paguba sau c?nd paguba a fost acoperita ?n ?ntregime. Agentii economici, autoritatile sau institutiile publice sunt obligati, ?n aceste cazuri, sa elibereze gestionarului, ?n termen de cel mult 10 zile, carnetul de consemnare ?mpreuna cu o comunicare catre Casa de Economii si Consemnatiuni ?n care sa se arate ca titularul are dreptul sa ridice garantia.
In cazul transferarii gestionarului intr-o alta functie pentru care de asemenea se cere garantie, carnetul de consemnare in care au fost inscrise sumele depuse drept garantie va fi trecut la noul loc de munca, proced?ndu-se, atunci c?nd este cazul, potrivit articolului 20.
C?nd gestionarul a cauzat o paguba ?n gestiune la locul sau de munca si aceasta nu se acopera integral ?n termen de o luna de la obtinerea titlului executoriu definitiv, agentii economici, autoritatile sau institutiile publice se vor despagubi din garantia ?n numerar constituita ?n favoarea sa.
In situatia in care sumele depuse drept garantie au fost ridicate, in intregime sau in parte, de agentii economici, autoritatile sau institutiile publice pentru a se despagubi, gestionarul este obligat sa reintregeasca garantia in numerar in rate lunare de 1/3 din salariul tarifar sau din castigul mediu lunar, dispozitiile articolului 13 aplicandu-se in mod corespunzator.
Art. 17. - Casa de Economii si Consemnatiuni are obligatia sa elibereze sumele depuse drept garantie, dupa caz:
a) titularului carnetului de consemnare, pe baza comunicarii facute de agentii economici, autoritatile sau institutiile publice si a prezentarii carnetului;
b) agentiilor economici, autoritatilor sau institutiilor publice, pe baza cererii acesteia si a unei copii certificate de pe titlul executoriu definitiv obtinut impotriva gestionarului.


Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024