ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

demisie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, mi-am bagat demisia la zi, desi contractual de munca prevedea un preaviz de 20 de zile. Va rog sa-mi spuneti daca am totusi dreptul sa-mi primesc salarul pe zilele lucrate pana la data demisiei si daca am dreptul sa primesc banii pe zilele de concediu pt lunile in care am lucrat?
Multumesc anticipat

Adaugata in: Codul Muncii Salarizare
Mariamagdolna Pall
 User  Mariamagdolna Pall
a intrebat la 13 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Ian. 2014
Indiferente de motivul incetarii raportului de munca ar trebui sa beneficiati de salariul cuvenit pana la data incetarii contractului si de compensarea zilelor de concediu ramase neefectuate.

Demisia "la zi" (fara preaviz adica) se poate depune numai atunci cand angajatorul nu isi respecta obligatiile contractuale. Iar o cerere de incetarea cu acordul partilor trebuie aprobata de angajator. Daca nu se aplica niciuna dintre aceste situatii in cazul dvs, nefiind vorba nici de incalcarea obligatiilor contractuale si nici de acordul partilor, atunci nu ati respectat contractul de munca. Iar nerespectarea perioadei de preaviz reprezinta abatere disciplinara ca urmare a absentarii nemotivate de la locul de munca si se poate sanctiona inclusiv cu concediere disciplinara. Pe perioada absentelor contractul de munca se suspenda.

Exista si posibilitatea ca angajatorul sa fie cel care sa renunte la preaviz, fiind un beneficiu al lui aceasta perioada. Dar trebuie sa va aununte angajatorul daca ia aceasta decizie.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024