ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


demisie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara,sunt in concediu de crestere a copilului pana la un an,vreau sa incep munca mai repede dar la alta societate,cum pot face ,ca am inteles ca demisia presupune preaviz,ce modalitati am,astept un raspuns,multumesc.

Adaugata in: Codul Muncii
Mihaela Scanteie
 User  Mihaela Scanteie
a intrebat la 18 Iul. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Iul. 2014
Inmanati angajatorului de unde ati intrat in crestere copil o cerere de reluare a activitatii si apoi depuneti cererea de demisie. Aveti obligatia efectuarii preavizului pe care il regasiti in contractul semnat cu angajatorul, cf. Codului muncii. Exceptie fac doar situatiile in care angajatorul nu si-a respectat obligatiile contractuale, dvs putand demisiona fara preaviz - art. 81 (8) din CM -, cand angajatorul renunta total sau partial la preaviz - art 81(7) din CM -, cand incetati in perioada de proba prin notificare scrisa cf. art. 31 (3) sau daca angajatourl aproba o cerere de incetare cu acordul partilor intocmita in temeiul legal art. 55 b) din CM.

In cazul obligatiei de a efectua preavizul si nerespectarii ei angajatorul poate declansa procedura cercetarii disciplinare si sanctiona in consecinta. Nu va poate insa concedia disciplinar, aplicandu-se interdictia de a dispune concediere in timpul CIC si timp de 6 luni de la revenirea din CIC cf. Codului muncii si a OUG 111/2010. Exceptie de la aceste interdictii fac situatiile de faliment, dizolvare si reorganizare judiciara.

Alte intrebari despre Codul Muncii