ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

demisie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


buna ziua . pe data de 03 apr 2012 am depus cererea de incetare a contractului de munca fara preaviz directoru firme mia zis ca daca nu bag si preaviz ma penalizeaza la lichidare cu x la suta . mentionez ca la data de 1 martie 2012 am facut angajarea cu contract de muca pe termen de o luna ca dupa aceasta luna sa reinoim contractu pe care ieu nici nu lam semnat cu pot proceda a numi fi opriti acei x la suta iar an primu contract mentioneaza un numar de 180 de ore iar ieu am facut 252 de ore numai de noapte

Adaugata in: Codul Muncii Demisia
Ionut Capota
 User  Ionut Capota
a intrebat la 03 Apr. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 03 Apr. 2012
Din ce spuneti dumneavoastra reiese ca ati lucrat o luna de zile fara contract de munca, "la negru". Asda cum spune si doamna Ganea, pe data de 04.04.2012 contractul de munca ar trebui sa inceteze de drept, daca acesta ar fi existat. Contractul de munca se semneaza inaintea inceperii activitatii.

Referitor la orele de noapte lucrate, pe langa faptul ca ati derulat un numar de ore mult prea mare, peste norma de lucru lunara permisa, acest program probabil ca nici nu a fost comunicat catre ITM si ca atare nici nu s-au repsectat drepturile legale pentru astfel de situatii - compensara cu spor sau progam redus pentru zilele in care ati efectuat si ore de noapte.

Impartasesc opinia doamnei Ganea de a sesiza ITM, tineti insa cont ca potrivit noilor prevederi din Codul muncii si salariatul poate fi sanctionat pentru lipsa contractului de munca si derularea activitatii fara semnarea prealabila a lui.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 03 Apr. 2012
Contractul individual de munca incheiat pe perioada determinata de timp inceteaza de drept art.56 litera i din codul muncii in conditiile in care nu se face act aditional de prelungire. Din ce prezentati dvs., rezulta ca la data de 01.04.2012 ar fi trebuit sa inceteze CIM si nu se justifica demisia si nici amenintartea de sanctionare cu reducerea salariului.
Inainte cu cel putin o zi de a incepe munca, managerul unitatii sau inspectorul de resurse umane aveau obligatia sa va cheme , sa semnati contractul de munca si sa va dea un exemplar. Sesizati Inspectoratul Teritorial de Munca.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024