ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Demisie in perioada de proba si certificatul medical


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, sunt angajata de peste 2 luni la o firma si doresc sa demisionez deoarece nu mi a fost platit salariul decat partial pe prima luna iar in plus nu mi-a fost intocmit certificatul medical de catre angajator nici pana in prezent. As dori sa stiu daca demisionez si doresc sa ma angajez in alta parte lipsa unui certificat medical va duce in situatia mea la nulitatea CIM semnat, si daca da ce pot face in acest sens fiindca angajatorul tot ma duce cu vorba zi de zi fie ca este vorba de banii sau de acest certificat medical obligatoriu la semnarea CIM.

Oliver Laura
 User  Oliver Laura
a intrebat la 03 Iun. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Iun. 2014
In cazul in care contractul de munca nu respecta toate cerintele prevazute de lege pentru a fi intocmit in deplina legalitate, el poate fi declarat nul fie prin acordul partilor fie prin interventia instantei de judecata.

Daca aveti o perioada de proba de 90 de zile iar aceasta inca nu s-a scurs puteti inceta printr-o notificare scrisa, nemotivata si fara preaviz, in temeiul art. 31 (3). Intr-un astfel de caz insa pierdeti dreptul la somaj daca intentionati sa il accesati si aveti indeplinita conditia stagiului minim de cotizare.

Lipsa fisei de aptitudini medicale pentru acest raport de munca nu va va influenta angajarea in alta parte. Este o eroare a angajatorului de care se face el singur raspunzator. Pentru ca intra in obligatia lui sa asigure acest examen medical, pe cheltuiala sa cf. legii SSM.

Puteti depune o plangere la ITM referitor la neindeplinirea conditiilor de incheiere a unui contract de munca. Daca angajatorul va comunica medicului de medicina muncii necesitatea intocmirioii fisei si se fac face acest lucru chiar si acum, nulitatea seva considera acoperita asa cum prevede Codul muncii republicat.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024