ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Demisie si preaviz


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara,

Va rog sa mi spuneti, in cazul in care mi-am dat demisia de la un loc de munca pentru un alt loc de munca, iar angajatorul nu mi a acordat perioada de preaviz conform CIM (perioada pe care o luasem in calcul, altfel imi dadeam demisia peste 15 zile), acest fapt aducandu-mi in momentul de fata o intrerupere in contractul de munca, ce dezavantaje ma asteapta mai departe datorita acestei situatii?
Si inca o intrebare:
Noul angajator poate sa imi inregistreze noul CIM cu o data care a trecut, astfel incat sa nu raman cu aceasta intrerupere in contract? Mai exact, eu am demisionat pe 17.08.2012, iar astazi suntem in 22.08.2012, insa noul CIM sa fie inregistrat cu 17.08.2012 sau cu cel mult 20.08.2012.

Multumesc anticipat si astept cu foarte mare nerabdare aceste raspunsuri.

Adaugata in: Codul Muncii
Elena Palade
 User  Elena Palade
a intrebat la 22 Aug. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Marian Vasile
 User Marian Vasile
a raspuns userului Ioana Popa la 24 Aug. 2012
Raspuns (partial) pe langa intrebare.

Angajatorul nu acorda preaviz la demisia salariatului, ci salariatul este obligat sa acorde angajatorului preavizul prevazut in CIM. In acest caz, angajatorul are dreptul de a renunta la preavizul acordat de salariat. Deci angajatorul a procedat legal renuntand la preaviz.

Referitor la dezavantajele aparitiei catorva zile de intrerupere intre cele doua contracte de munca: daca, sa zicem, avand continuitate, salariatul ar implini conditiile de pensionare pentru limita de virsta si vechime completa pe data de 31.08. 2032, datorita acestei intreruperi ar realiza acest lucru abia pe 05.09.2032.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Norbert Korn la 24 Aug. 2012
O sanctiune disciplinara nu va restrictioneaza sa incetati raportul de munca. Numai un act aditional incheiat ca urmare a parcurgerii unor studii la initiativa si pe cheltuiala angajatorului ar putea face acest lucru.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Norbert Korn
 User Norbert Korn
a raspuns la intrebare la 23 Aug. 2012
Buna seara.
Va rog sa-mi spuneti, in cazul care am avut o abatere disciplinara si mi s-a diminuat salariul cu 10% timp de trei luni de la data 01.08.2012 si eu vreau sa plec de la firma, sunt obligat sa lucrez? Mai am vreo 10 zile de concediu si atunci trebuie sa lucrez in preaviz 15 zile?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 23 Aug. 2012
Angajatorul ar fi trebuit sa modifice in contract perioada de preaviz in zile lucratoare conform Codului muncii republicat, si nu sa o lase ca atare, asa cum figura anterior modificarii cadrului legal. Daca nu a modificat contractul de munca atunci nu poate face aceasta suspendare, este vina lui ca nu a adus contractul la zi. Mergeti si discutati cu el si explicati-i ca modificarea ar fi trebuit facuta si in contract pe baza legii, nu se aplica pur si simplu modificarea legala.

Noul angajator trebuie sa va inregistreze contractul anterior inceperii activitatii, este obligat de lege. Daca ati inceput deja activitatea iar el nu a inregistrat contractul va avea probleme la un eventual control. Daca insa contractul a fost deja operat, anterior inceperii activitatii, nu se mai poate modifica data inregistrarii contractului.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024