ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

detasare legat de locul de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Dna Andreea , sincer nu am inteles intrebare dv de mai jos ..

Am rugamintea sa-mi comunicati care este procedura detasarii unui angajat si in cazul unui angajat pe sediu dar care lucreaza la un punct de lucru .

Mutumesc.


dna Andreea va scriu urmatoarele detalii despre activitatea de magazinul nostru ..




EI MENTIONEAZA IN GHILIMELE CA VOR SA REDUCA DIN PERSONAL, DAR IAU DIN INCINTA MAGAZINULUI SI II DA PE CEI DE CARE NU LE PLACE (DE FATA LOR, MAI EXACT PE CINE NU INGHIT EI ) SI II DETASEAZA IN ALTA PARTE. IAR IN LOCUL TAU ADUCE PE ALTCINEVA . EU STIU CAND SE RESTRUCTUREAZA UN POST, NU AI DREPTUL SA MAI ANGAJEZI TIMP DE 6 LUNIi DE ZILE. LA NOI IN TARA, DNA ANDREEA, SUNT BUNI CEI CARE STAU PUR SI SIMPLU DEGEABA SI TOTODATA NU ISI FAC ATRIBUTILE NECESARE PNT UNII ASTIA SUNT BUNI. IAR CEI CARE ISI FAC TREBA CA LA CARTE NU-S BUNI PENTRU FIRMA.

IAR IN LOCUL MEU VREA SA PUNA PE ALTCINEVA DAR ACEA PESOANA E DIN ALT DEPARTAMENT SI TOTODATA MENTIONEAZA CA NU-I PLACE. SINCER, DNA ANDREEA, MIE UNU IMI PLACE FOARTE MULT CEEA CE FAC SI DE ACEEA O FAC CU FOARTE MULT DRAG .METIONEZ, DNA ANDREEA, CA EU AM SI O DEVIATIE DE SEPT SI S-A ACCENTUAT FOARTE MULT. EU TREBUIA SA MA OPEREZ SI NU AM FACUT-O SINCER DE FRICA  SI UNDE ESTE ACEL DEPOZIT AM AUZIT CA-I FOARTE MULT PRAF SI FOARTE MULT CURENT SI MIE IMI DAUNEAZA ACEST LUCRU  FOARTE MULT!
AJUTATI-MA SI PE MINE VA ROG FOARTE FRUMOS!

MULTUMESC ,
DANIELL


Daniel Mihai
 User  Daniel Mihai
a intrebat la 31 Iul. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 01 Aug. 2013
Intrebarea dnei se refera la procedura detasarii. Ceea ce inseamna ca salariatul va lucra temporar pentru un alt angajator ca urmare a incheierii unui acord de detasare sau contract de punere la dispozitie intre cei doi angajatori. Detasarea se poate dispune indiferent de numarul de salariati din unitate, atunci cand este dispusa in tara.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 01 Aug. 2013
Nu este nicaieri prevazuta acea obligatie referitoare la restructurare si reangajare pe postul desfiintat. Reangajarea se poate face oricand in cazul concedierii individuale, dar se recomnada sa se astepte scurgerea termenului de 45 de zile timp in care salariatul poate contesta decizia. Dupa cele 45 de zile postul poate fi oricand reinfiintat.

In cazul concedierilor colective nu se pot face rangajari mai devreme de 45 de zile.

Detasarea inseamna suspendarea contractului de munca, iar in perioada de detasare se poate incadra temporar o alta persoana, ca suplinitor. Este legal acest lucru.

Din punctul de vedere al conditiilor de lucru sesizati ITM directia SSM (Sanatate si securitate in munca) pentru a se efectua un control la locul muncii dvs si a se stabili daca sunt probleme acolo si sa se ia masuri asa cum prevede legislatia in domeniu.

Numai interventia autoritatilor va poate ajuta sa iesiti din acest impas, in rest noi va putem oferi doar informatii in privinta celor mentioante de dvs.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024