ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Drept concediu de odihna Posta Romana


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
imi puteti spune, va rog, daca legislatia prevede situatii in care nu se acorda concediul de odihna? Concret, salariatilor Postei Romane li se spune ca nu pot beneficia de concediu de odihna din cauza ca nu se poate angaja temporar (sezonier) un inlocuitor.
Multumesc!

Adaugata in: Codul Muncii
Gol Atza
 User  Gol Atza
a intrebat la 12 Iul. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 17 Iul. 2014
Orice salariat are dreptul la concediu anual platit si durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile.Codul Muncii mai stabileste faptul ca durata efectiva a concediului se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.
In privinta perioadei de concediu, Codul Muncii stabileste ca trebuie sa existe o planificare si ca "programarea se face pana la sfarsitul anului calendaristic pentru anul urmator".
Art. 146 alin. 1 din Legea nr. 53/2003 republicata (?Codul Muncii?), angajatorii au obligatia sa acorde salariatilor lor posibilitatea efectuarii in natura a concediului de odihna pentru anul in curs pana la finalul anului calendaristic, scopul esential al efectuarii in natura a concediului fiind recuperarea fizica si intelectuala a salariatului.
Art. 149 din Codul Muncii,prevede dreptul, dar si obligatia salariatului, de a solicita si a efectua in natura concediul de odihna la care este indreptatit, in perioada pentru care s-au realizat, la nivelul angajatorului, programarile de concediu.
In concluzie, concediul de odihna aferent unui an trebuie efectuat in integralitate in acel an, nu numai prin grija angajatorului dar si prin grija salariatului.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024