ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

drepturi banesti


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna dimineata, am nascut in urma cu patru saptamani. In afara de alocatia de la stat mai am dreptul si la alte benificii banesti din partea angajatorului? Va multumesc.

Adaugata in: Codul Muncii
Gavril Maria
 User  Gavril Maria
a intrebat la 29 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Iun. 2012
Alocatia nu este acordata de catre angajator, ci, asa cum ii spune si numele, este platita din bugetul de stat. Angajatorul va plati indemnizatia pentru concediul de lauzie, ulterior recuperandu-si banii de la casa de sananate, concediul de maternitate fiind platit integral de FNUASS. Dupa efectuarea concediului de lauzie veti putea solicita concediu pentru cresterea copilului, printr-o cerere scrisa insotita de o copie a certificatului de nastere al copilului. Cererea o veti inainta angajatorului. Odata cu intrarea in concediu pentru crestere copil veti putea solicita si acordarea indemnizatiei pentru crestere copil, la Primaria de care apartineti. Angajatorul va va completa o adeverinta privind veniturile realizate in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului, pentru care s-a platit impozit pe venit si care vor sta la baza calculului indemnizatiei pentru crestere copil acordata pentru 1 sau 2 ani, in functie de optiunea dvs. Aveti in vedere ca optiunea pentru concediu, odata exprimata, nu poate fi modificata pe durata acordarii drepturilor asa cum prevede OUG 111/2010.

Alte intrebari despre Codul Muncii

Expertii nostri
Ioana Popa
Viviana Serni G Stancu violeta Georgescu George Andreescu Marius Ion Gratiela Petrescu
TOP RASPUNSURI 2024