ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

drepturi salariale pentru salariatul detasat la o alta unitate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna,spuneti mi va rog daca am un salariat detasat cu data de 15.05.2015 la o alta unitate,iar unitatea noastra din data de 01.07.2015 decide ca o sa dea tichete de masa pentru salariati ,beneficiaza si salariatul detasat de acest drept, sau va beneficia cand se va intoarce la firma noastra! Drepturile salariale in prezent sunt platite de unitatea spre care s a facut detasarea.Multumesc!

Adaugata in: Codul Muncii
Claudia Muntean
 User  Claudia Muntean
a intrebat la 08 Iun. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 08 Iun. 2015
Angajatorul la care s-a efectuat detasarea are obligatia de a acorda salariatului detasat toate drepturile cuvenite acestuia, indiferent daca aceste drepturi sunt prevazute in contractul individual sau colectiv de munca.
Codul muncii
Art. 47. [protecÅ£ia salariatului detaÅ??at]
(1) Drepturile cuvenite salariatului detaÅ??at se acordÄ?? de angajatorul la care s-a dispus detaÅ??area.
(2) Pe durata detaÅ??Ä??rii salariatul beneficiazÄ?? de drepturile care îi sunt mai favorabile, fie de drepturile de la angajatorul care a dispus detaÅ??area, fie de drepturile de la angajatorul la care este detaÅ??at.
(3) Angajatorul care detaÅ??eazÄ?? are obligaÅ£ia de a lua toate mÄ??surile necesare pentru ca angajatorul la care s-a dispus detaÅ??area sÄ?? îÅ??i îndeplineascÄ?? integral Å??i la timp toate obligaÅ£iile faÅ£Ä?? de salariatul detaÅ??at.
(4) DacÄ?? angajatorul la care s-a dispus detaÅ??area nu îÅ??i îndeplineÅ??te integral Å??i la timp toate obligaÅ£iile faÅ£Ä?? de salariatul detaÅ??at, acestea vor fi îndeplinite de angajatorul care a dispus detaÅ??area.
(5) ÃŽn cazul în care existÄ?? divergenÅ£Ä?? între cei doi angajatori sau nici unul dintre ei nu îÅ??i îndeplineÃ…??te obligaÅ£iile potrivit prevederilor alin. (1) Ã…??i (2), salariatul detaÃ…??at are dreptul de a reveni la locul sÄ??u de muncÄ?? de la angajatorul care l-a detaÃ…??at, de a se îndrepta împotriva oricÄ??ruia dintre cei doi angajatori Ã…??i de a cere executarea silitÄ?? a obligaÅ£iilor neîndeplinite.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024