ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Durata unui preaviz


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Exista preaviz la contractul de munca de 4 ore?

Adaugata in: Codul Muncii
Laura Manases
 User  Laura Manases
a intrebat la 23 Mar. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 26 Mar. 2012
Preavizul se acorda si in cazul contractelor individuale de munca incheiate cu tip partial.Procedurile de incetare sumt similare contractelor de munca incheiate in program de 8 ore sau programe reduse pentru locuri de munca cu conditii deosebite sau speciale
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 24 Mar. 2012
Orice contract de munca contine prevederi referitoare la preavizul acordat in cazul concedirii salariatului sau al demisiei acestuia. Insa, in cazul in care desfacerea contractului este dispusa sub forma unei sanctiuni ca urmare a unei abateri disciplinare, daca salariatul este arestat preventiv sau daca raportul de munca inceteaza de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de pensionare pentru poensie de varsta, respectiv la data primrii deciziei de pensionare pentru celelalte tipuri de pensii, preavizul nu este obligatoriu. De asemenea, in situatiile de incetarea a contractului de munca prin acordul partilor se renunta la preaviz.. O alta situatie in care se poate renunta la preaviz o reprezinta incetarea, printr-o notificare la initiativa oricareia dintre parti, pe parcursul sau la finalul perioadei de proba, caz in care nu este obligatorie respectarea preavizului.

Preavizul, in cazul concedierii pe motive ce nu tin de salariat, este de minim 20 de zile lucratoare.

Pentru situatiile de demisie, preavizul prevazut de codul muncii modificat este de maxim 20 de zile lucratoare pentru pozitiile de executie si maxim 45 de zile lucratoare pentru pozitiile de conducere. Legea prevede limitele maximale, ceea ce inseamna ca negocierea perioadei de preaviz pentru perioade sub cele amintite este perfect legala.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Diana Miha
 User Diana Miha
a raspuns la intrebare la 24 Mar. 2012
da,normal trebuie sa existe. dar tie nu ti s-a dat un exemplar de contract cand te-ai angajat? poti sa te uiti in contract si sa vezi daca ti-a trecut preaviz. In mod normal cand s-a modificat CIM trebuia sa se faca act aditional tuturor angajatilor cu criterii de evaluare si perioada de preaviz care s-a modificat la 20 zile lucratoare sau 45 pentru functii de conducere.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024