ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Examen de reocupare a postului in CIC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
Sunt in CIC2 (care se termina in octombria anul acesta). Am aflat ca in octombrie anul trecut angajatorul a organizat concurs de reocupare pentru toate posturile existente. Intrebarea mea pentru dvs este daca era obligat sa ma cheme si pe mine pentru o asemnea testare?
Mentionez ca postul meu urmeaza sa se desfiinteze in momentul in care eu ma intorc la munca.
Va multumesc!

Adaugata in: Codul Muncii
Andreea Silvana Duta
 User  Andreea Silvana Duta
a intrebat la 08 Aug. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 10 Aug. 2014
Odata cu dispunerea masurii concedierii prin desfiintarea postului, angajatorul ar trebui sa va comunice si existenta locurilor vacante din unitate pe care le-ati putea ocupa si pentru care ati putea participa la concurs. Dupa revenirea din CIC ar trebui sa intrati in preavizul stabilit prin contractul de munca, perioada care nu poate fi mai mica de 20 de zile lucratoare, cat timp nu veti fi admisa in urma concursului. Contractul insa nu poate inceta in timpul CIC cat timp nu este vorba de o dizolvare, caz in care ar interveni o incetare de drept, sau de un contract pe perioada determinata care sa expire anterior incetarii CIC.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Aug. 2014
Pentru revenirea pe postul de pe care ati intrat in CIC nu este necesara sustinerea unui examen sau participarea la concurs. Revenirea se face prin incetarea suspendarii adica a concediului crestere copil.

Daca postul se va desfiinta, acest lucru il veti afla in scris prin notificare de desfiintare. Altfel, pe baza unei comunicari verbale nu se poate pune problema unei concedieri, fie ea si pe motivul desfiintarii postului detinut. Totodata, daca la baza acestei desfiintari nu sta o reorganizare judiciara sau un faliment pronuntat in instanta, atat timp cat nu ati beneficiat anterior de protectia locului de munca timp de 6 luni de la revenirea din CIC asa cum prevede OUG 111/2010, angajatorul nu va poate concedia mai devreme de acest termen.

Iar daca ati primit o notificare scrisa de desfiintare in timpul CIC, atunci la baza acestei masuri ar trebui sa se afle o procedura de faliment, reorganizare judiciara sau dizolvarea angajatorului in conditiile legii pentru ca masura sa fie una legala.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024