ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Figurez angajat la o firma fara a semna un contract de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara, din intamplare cand am fost la banca pentru a-mi face un imprumut, doamna respectiva mi-a spus ca figurez angajat la vechea firma unde am lucrat. Cand mi-a facut asa zisa "angajare" respectivul angajator mi-a cerut doar o copie de buletin, eu nesemnand nici un contract de munca. De 3 luni nu mai lucrez la acea firma, dar acum am aflat ca inca sunt angajat acolo. Mi-a aparut cum ca as fi luat si salarii pe lunile astea 3 de cand lucrez la actuala firma dar eu nu am primit absolut nimic. Intrebarea mea este urmatoarea: Se poate face ceva in acest sens, eu nesemnand nici un contract de munca, angajatorul cerand doar copie de buletin? Daca nu mi-au incheiat asa zisul contract de munca la vechea firma ma afecteaza cu ceva la actuala firma la care sunt angajat? Va multumesc.

Adaugata in: Codul Muncii
Mihai Ciobanu
 User  Mihai Ciobanu
a intrebat la 21 Oct. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mihai Ciobanu
 User Mihai Ciobanu
a raspuns userului adriana iancu la 23 Oct. 2015
Doamna de la banca mi-a aratat o foaie de la ANAF cu toate locurile de munca la care am fost si la ultimul loc de munca inainte sa ma angajez aici unde sunt acum sunt trecut ca si cum as fi luat salariile de pe 3 luni de cand lucrez aici unde sunt acum ceea ce nu s-a intamplat. Nu stiu daca patronul la care am lucrat mi-a platit contributiile pentru perioada asta in care sunt la actualul job. Doamna de la banca mi-a confirmat si ea cum ca acum figurez cu 2 locuri de munca, ceea ce eu am fost doar la unul, adica actualul. Am vorbit cu contabilul de la vechea firma care se "ocupa" de ea si el era total paralel cu situatia mea pentru ca patronul probabil nu i-a spus cum ca mi-as fi dat demisia. Patronul a "prins" ciuda pe mine cand am plecat pentru ca nu se astepta sa plec. Probabil o fi vrut sa-mi faca rau sa nu-mi incheie asa zisul "contract de munca" pe care eu nici nu l-am vazut, nici semnat de altfel. Daca as face o sesizare la ITM, atunci cand il va verifica, va spune cine a facut sesizarea cei de la ITM ? Ceva totusi e putred la vechea firma si tare mi-e frica sa nu ma afecteze pe mine in viitor la actuala firma la care lucrez.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns userului Mihai Ciobanu la 22 Oct. 2015
Contractul individual de munca nu mai poate inceta cu acea data.Unde ati vazut ca ati incasat salariu de firma respectiva? Dac v-ar fi calculat salariu pentru perioada respectiva, angajatorul avea obligatia sa declare si sa plateasca contributiile sociale. Eu nu cred ca s-a intamplat asa.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mihai Ciobanu
 User Mihai Ciobanu
a raspuns userului adriana iancu la 22 Oct. 2015
Va multumesc pentru raspunsul primit. Am vorbit cu contabilul ce se ocupa de fosta firma si a spus ca va clarifica lucrurile. Inca o scurta intrebare as mai avea: Daca inca figurez angajat la vechea firma chiar daca nu am lucrat acolo in ultimele 3 luni, am vazut ca eu as fi incasat niste bani de la firma respectiva in aceste luni ceea ce nu s-a intamplat. Poate sa-mi incheie asa zisul "contract" de pe data la care am fost angajat la actuala firma? In evidentele ANAF apare cum ca eu am incasat venituri (salarii) de la aceasta firma, ce as putea face din acest punct de vedere? Toti de la aceasta firma sunt angajati doar cu buletinul, contract de munca nu au semnat iar salariul lor este minimul pe economie, ei luand defapt mai mult in mana. Patronul pentru a nu plati mult la stat angajeaza fara stirea lor ca mincitoti necalificati cu minimul pe economie.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 22 Oct. 2015
Un contract individual de munca nesemnat de ambele parti nu isi produce efectele juridice pentru care se doreste a fi incheiat.
Conform Codului muncii , contractul individual de munca se incheie in baza consimtamantului partilor, in forma scrisa, daca una dintre parti nu-si exprima consimtamantu , atunci contractual individual de munca nu poate fi incheiat si nici transmis in REVISAL.
La noul loc de munca nu va afecteaza, dar e in interesul dumneavoastra sa clarificati situatia.
Prin urmare, primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa mergeti la sediul societatii respective sa cereti lamuriri.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024