ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Incalcare contract de confidentialitate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
mai am 2 luni de ccc si in data de 24.09 am semnat un cim cu un angajator. Exista si un contract de confidentialitate in care se specifica printre altele:
"sunt confidentiale documentele care reprezinta pozitia pe piata a firmei respective; sunt confidentiale toate datele si informatiile despre viata privata si activitatea asociatilor firmei;daca salariatul incalca prevederile angajamentului de confidentialitate este obligat sa plateasca 50000 euro"
-postul era de menajera, firma inregistrata in alta localitate fata cea in care locuiesc eu, ei urmand sa se mute cu locuinta in localitatea mea si activitatea prestata de mine sa inceapa la data de 01.10. Urmeaza sa fiu contactata de ei sa aflu adresa locuintei.
Ajungand acasa mi-am dat seam ca ma facut o mare prostie, am verificat firma pe net si nu mi-a placut ce am vazut.
I-am sunat si le-am spus ce am vazut si ca nu mai vreau sa colaborez cu ei, sa ne intalnim sa reziliem contractul.
Din start m-au amenintat ca am incalcat confidentialitatea, verificand firma pe net si ca ei au inregistrat cim in revisal si ce le cer eu nu este conform codului muncii.
Eu le-am cerut rezilierea pe email in data de 24.09. In data de 26.09 am primit telefon (asta dupa ce pana atunci nu mi-au mai raspuns) si mi-au spus ca-mi vor trimite prin posta decizia de anulare a cim conform email trimis de mine. Astazi, 27.09, am trimis sms sa intreb de ce trebuie trimisa prin posta? Nu am primit raspuns. Am trimis si prin posta la sediul firmei.
INTREBARE: AM INCALCAT CONFIDENTIALITATEA TRIMITAND PRIN POSTA CEREREA SI SCRIIND NUMELE FIRMEI PE ADRESA? Este motiv sa fiu acuzata? Daca fost inregistrat, unde a fost in localitate afirmei sau in localitatea mea? Existand cererea mea de anulare, ma poate afecta la idemnizatia ccc?
Sper ca "romanul" meu sa aiba raspuns.
Va multumesc pt timpul acordat.


Alina Irimia
 User  Alina Irimia
a intrebat la 27 Sep. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Alina Irimia
 User Alina Irimia
a raspuns userului Ioana Popa la 08 Oct. 2013
buna ziua!surpriza:am primit plicul inapoi cu specificatia"adresa schimbata fara comunicarea noii adrese"!deci?ce ramane de facut?sa inteleg ca este firma fantoma si am ramas cu garantia data?(am uitat sa specific ca am dat si o garantie,DESTEAPTA rau am fost)si aici s-a terminat tot?ca de fapt cu asta se ocupa?offff,sper sa fiu ultima prostita de acesti escroci!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului ALINA IRIMIA la 01 Oct. 2013
Pe viitor evitati sa procedati in acest mod pentru ca se pot crea incurcaturi care sa va dezavantajeze chiar pe dvs. Informatiile despre angajator ar trebui culese inainte sa semnati efectiv contractul de munca.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului ALINA IRIMIA la 01 Oct. 2013
Copie de Revisal nu va poate da ITM-ul, aici au drepate, dar va pot spune ei cum si daca figurati in baza lor de date.

Institutia in cauza va primit dupa un timp aceasta informatie de la ANOFM si va va pune sa returnati indemnziatia primita in mod incorect pentru perioada in cauza. De aceea v-am spus sa mergeti la cei care va platesc indemnziatia, ca sa nu o pierdeti si sa le precizati clar ca nu ati lucrat nicio zi, dati o declaratie. Dar daca o sa apara altceva in Revisal se vor complica lucrurile. Rezolvati intai pe partea aceasta, cu incetarea. Angajatorul nu poate face nicio sesziare, nu cred ca o va face, intra in obligatia dvs sa ii anuntati pe cei de la institutia platitoare daca apar modifciari care sa influenteze dreptul de a primi indemnizatia.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Alina Irimia
 User Alina Irimia
a raspuns userului Ioana Popa la 01 Oct. 2013
multumesc!am incercat sa dau de ei si nu reusesc.am fost la itm si au fost foaaarte"dragute" doamnele cand am intrebat cum pot intra in posesia revisal raspunzandu-mi ca nu se poate,doar de la angajator si daca nu raspunde,sa astept.....dumneavoastra ma sfatuiti deci sa merg la institutia care plateste idemnizatia,va rog spuneti-mi exact ce sa le comunic?!daca angajatorul a inregistrat si apoi incetat cim,se transmite automat la idemnizatii,poate angajatorul sa faca sesizarea ca sa-mi faca rau cum m-au amenintat?
va multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 30 Sep. 2013
Nu, nu ati incalcat in niciun caz confidentialitatea firmei prin aceste lucruri. Datele despre angajator, cele mentioante de dvs, se pot gasi si la Registrul Comertului sau Ministerul de Finante, deci in niciun caz nu sunt secrete, ca atare nu va poate acuza de acest lucru. Si cu atat mai mult ca nu aveti cum sa trimiteti un document catre un destinatar fara sa scrieti adresa lui pe plic, aici este o exagerare prin care, cred eu, incearca de fapt sa va sperie.

E bine sa stiti insa ca un contract de munca nu poate fi anulat, din acest punct de vedere au dreptate cei de la firma. Contractul de munca poate fi cel mult incetat, din intiativa unei parti sau a celeilalte, dar in niciun caz nu se anuleaza.

Referitor la CIC, daca nu ati solicitat deja suspedare lui si a platii indemnizatiei catre institutia care va plateste indemnizatia, trebuie sa faceti acest lucru in 15 zile si sa le comunicati ca nu ati lucrat deloc la angajatorul respectiv ca sa nu pierdeti indemnizatia. Si sa nu vi se spuna ca ati realizat venituri in timpul in care primeati indemnizatia, fiind obligata sa restituiti sume necuvenite.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024