ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

incetare CIM


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Un angajat a primit decizia de pensionare in data de 07.12.2011, decizia privind acordarea pensiei pentru limita de varsta avand data de 31.10.2011.
In codul muncii art 561 c - CIM inceteaza de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare.
Care este data la care inceteaza CIM, in conditiile in care angajatul a adus decizia in ziua in care a primit-o 07.12.2011?

multumesc

Adaugata in: Codul Muncii
Iuliana Miu
 User  Iuliana Miu
a intrebat la 07 Dec. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Dec. 2011
Angajatul poate cumula pensia cu salariul daca activeaza in mediul privat, daca nu exista altfel de restrictii stipulate in lege. CIM poate continua insa numai daca pensionarea se face pentru limita de varsta si nu anticipat sau partial anticipat. Daca angajatul s-a pensionat anticipat atunci raportul de munca nu mai poate continua, salariatul nemaiavand dreptul sa incheie un contract de munca in aceste conditii.

Dat fiind faptul ca legea 53/2003 Codul Muncii prevede incetarea de drept a CIM odata cu indeplinirea cumulativa a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare, CIM actual va inceta de drept, astfel ca veti intocmi o decizie de incetare in baza luarii la cunostinta despre decizia de pensionare a salariatului in cauza. Ulterior puteti continua raportul de munca cu acest salariat dar in baza unui nou CIM.

Constatea Incetarii CIM in acest caz se face in termen de 5 zile lucratoare de la data in care a intervenit incetarea CIM - in situatia de fata in 5 zile lucratoare de la data de 07.12.2011. Se comunica persoanei in cauza in termn de 5 zile lucratoare.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024