ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

inchidere contract munca dupa concediul de crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A



AM DREPT LA SALARII COMPENSATORII?
Daca tocmai mi-am terminat indemnizatia crestere copil?
( pe 10.12.2012,ar fi trebuit sa reincep serviciul,dar s-a inchis magazinul in Ianuarie.Mi s-a spus doar de decizia de incetarea activitatii, si un preaviz de 20zile,care de fapt il voi petrece acasa.Nu a pomenit nimic de un eventual salariu compensat....colegele au primit aceste salarii.)
E vreo lege care sa ma lamureasca/ajute in acest sens?


Adaugata in: Codul Muncii
Magdalin Mihaela
 User  Magdalin Mihaela
a intrebat la 13 Dec. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Dec. 2012
Salariile compensatorii in cazul concedierii individuale se acorda numai daca in contractul colectiv de munca aplicabil apare astfel mentionat. In caz contrar angajatorul nu are aceasta obligatie. Acordarea lor era prevazuta in Contractul colectiv de munca valabil la nivel national, insa odata cu expirarea acestui contract, prevederile lui nu se mai aplica daca nu au fost preluate si mentinute in CCM aplicabile. In cazul concedierilor colective se respecta prevederile OUG 98/1999 privind protectia sociala a persoanelor ale caror contracte individuale de munca vor fi desfacute ca urmare a concedierilor colective.

Dat fiind faptul ca in cazul colegelor dvs s-au acordat salarii compensatorii, tind sa cred ca exista o prevedere interna sau o decizie referitoare la acordarea lor, caz in care si dvs ar trebui sa il primit.

Preavizul este obligatoriu in cazul concedierii individuale pe motive neimputabile salariatului. Chiar daca il veti petrece acasa, el va fi platit conform legii. Angajatorul este obligat sa vi-l acorde. Odata cu plata ultimului salariu cuvenit sau imediat dupa incetarea contractului de munca (la lichidare) ar trebui sa primiti si salariul compensatoriu, daca intr-adevar angajatorul il acorda conform unor documente interne.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024