ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Inchidere punct de lucru


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
Am o societate cu doua puncte de lucru iar unul dintre ele se va inchide peste cateva zile din cauza ca nu mai merg vanzarile. Intre timp una dintre angajatele punctului de lucru m-a anuntat ca e insarcinata intr-o luna si jumatate, ea lucreaza de vreo sase luni la la aceasta societate. Ce pot sa fac cu aceasta angajata avand in vedere ca la celalalt punct de lucru nu o pot duce deoarece nu e nevoie de o alta persoana. Ea sustine ca nu am dreptul sa o dau afara, dar ce pot face cu ea avand in vedere ca punctul de lucru se va inchide? Dar cu ceilalti angajati cum o sa le inchid?
Multumesc!

Ruxandra Enache
 User  Ruxandra Enache
a intrebat la 18 Dec. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Dec. 2012
Cat timp nu sunteti in reorganizare judiciara, faliment si nu e dizolva in totalitate firma, angajata insarcinata intr-adevar nu poate fi concediata, nu aveti legal voie cat timp v-a anuntat in scris privind starea ei fiziologica.

Art. 60 - Codul muncii republicat
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
[...] c) pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;[...]
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

Fie o mentineti in continuare in activitate la acelasi punct de lucru sau ii propuneti mutarea in celalalt punct de lucru. O alta varianta ar fi ca salariata dvs sa intre in concediu medical, apoi in cel de lauzie, iar dupa efectuarea lor sa intre in concediu pentru crestere copil. Dupa revenirea din concediu, va trebui sa mentineti raportul timp de 6 luni de la revenirea definitiva, apoi puteti dispune incetarea raportului de munca, prin desfiintarea postului.

Daca insa desfiintarea punctului de lucru este rezultatul unei proceduri de reorganizare judiciara, atunci sunteti in regula si puteti dispune concedierea. Altfel se aplica ce v-am prezentat deja.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024