ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Indemnizatia de crestere a copilului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


1. Avand in vedere ca am nascut in luna martie 2012 si am optat pentru inceperea serviciului pana la implinirea varstei de 1 an a copilului pentru a nu primi doar 1200 lei pe luna, pe noua lege pot opta pentru a sta acasa pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului si care ar fi valoarea indemnizatiei?
2. Vom primi o noua decizie cu recalcularea valorii idemnizatiei?
3. Daca incep serviciul pana la implinirea varstei de 1 an a copilului exista vreo indemnizatie suplimentara?
4. Daca incep serviciul mai devreme de implinirea varstei de 1 an a copilului programul va fi de 6 ore?

Va multumesc.

Adaugata in: Codul Muncii
Minculescu Albert
 User  Minculescu Albert
a intrebat la 22 Oct. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 22 Oct. 2012
1. Nu, nu se poate modifica optiunea deja exprimata pe parcursul acordarii drepturilor. Aceasta prevedere nu a fost modificata de noua lege 166/2012.

2. Plafoanele s-au pastrat, noua lege nu prevede modificarea lor. Daca indemnizatia primita nu ajunge la 3400 de lei, se va recalcula conform noilor prevederi. Indemnizatia reprezinta acum 85% din media veniturilor realizate in ultimele 12 luni anterioare nasterii copiliului, fara a se depasi 1200 lei / luna pentru concediul de pana la 2 ani si 3400 pentru concediul de pana la 1 ani sau 3 ani in cazul copilului cu handicap.

3. Daca incepeti serviciul inainte de implinirea varstei de un an de catre copil primiti stimulentul de inseritie de 500 de lei lunar, pana la implinirea varstei de 2 ani de catre copil.

4. Reducerea programului de lucru se aplica in cazul salariatelor (mamelor) care isi reiau activitatea mai devreme de un an si anutnat angajatorul in scris, facand dovada acestui lucru prin certificat medical, ca inca mai alapteaza. Programul lor de lucru este astfel redus la cerere de la 8 la 6 ore, fara sa ii fie afectat salariul. Reducerea se acorda numai daca varsta de un an nu a fost implinita de copil, in baza OUG 96/2003 privind protectia maternitatii la locul de munca.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024