ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Indemnizatie copil conform noii promulgari din 18.04.2016 de Iohannis


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.As avea si eu o intrebare.Ieri am citit un articol cum ca s.a peomulgat legea conform careia se iau in calcul ultimele 12 luni din ultimii doi ani.Ideea este in felul urmator:eu lucrez de 2 ani in cadrul aceleiasi compani,insa luna aceasta mi.am dat demisia.Eu o sa nasc in decembrie 2016.este vreo problema ca eu din luna aceasta (aprilie) pana cand nasc(decembrie)nu mai lucrez?din cate am inteles o sa mi se ia in considerare ultimele 12 luni din ultimii 2 ani de munca anterioare nasterii.PRACTIC O SA MI SE IA IN CONSIDERARE APRILIE 2015 pana in APRILIE 2016? Adica ultimele 12 luni din 2 ani in care am realizat venituri?


Astept cu interes raspunsul dvs,
Stima

Maria Ana
 User  Maria Ana
a intrebat la 19 Apr. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns userului maria Ana la 20 Apr. 2016
Legea este promulgata, dar deocamdata Guvernul nu o poate pune in aplicare din lipsa fondurilor. Asteptam urmatoarea rectificare bugetara.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Maria Ana
 User Maria Ana
a raspuns userului adriana iancu la 19 Apr. 2016
ok.ideea este ca legea asa zice...ultimele 12 luni din ultimii 2 ani....eu asta inteleg ca se iau ultimele 12 luni care le-ai lucrat,din ultimii 2 ani anteriori nasterii copilului.Cand anume vor aparea in Monitorul Oficial?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 19 Apr. 2016
In proiectul legii de modificare a OUG 111/2010 este prevazuta modificarea articolul 2, alineatul (1), insa pentru lamuriri trebuie sa asteptam normele de aplicare ale Ministerului Muncii.
Art.2. ?? 1 Persoanele care, in ultimii doi ani anteriori datei nasterii copilului, au realizat timp de cel putin 12 luni venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la doi 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara.



Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024