ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

indemnizatie crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, am un copil care s-a nascut pe data de 1.03.2012 cand a intrat in vigoare legea cu o luna sa stea tatal acasa, eu in decembrie 2013 trebuie sa nasc pe cel de al doilea copil. Intrebarea mea este daca tatal in luna decembrie isi ia acea luna, eu la serviciu nu pot sa ma duc, tatal primeste indemnizatie si eu primesc ceva?

Lazar Ionela
 User  Lazar Ionela
a intrebat la 21 Aug. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Lazar Ionela
 User Lazar Ionela
a raspuns userului Ioana Popa la 26 Aug. 2013
multumesc pt raspuns, sa inteleg ca daca nu mai intru in concediu de lauzie tatal isi poate lua o luna concediu in decembrie sa poata sa stea acasa cu copilu cat timp eu stau la maternitate sa ea el indemnizatie iar eu ce sa fac sa solicit concediu fara plata ca la munca nu ma pot duce , alta solutie nu exista, nu?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 21 Aug. 2013
Tayal poate intra in CIC si din ianuarie sau februarie 2014, dar in aceleasi conditii.

Pentru situatia in care nasteti pe parcursul primului CIC nu aveti obligatia efectuarii unui nou concediu de lauzie, putand intra in CIC 2 imediat dupa finalizarea primului.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Aug. 2013
El poate intra in luna decembrie in crestere copil in luna respectiva, dar acest lucru inseamna ca, pe de o parte, dvs nu veti fi in conceiu de maternitate, iar pe de alta vi se va suspenda dvs concediul si indemnizatia crestere copil. Situatie in care pentru luna respectiva fie intrati in concediu fara plata pentru nevoi personale, fie reveniti la lucru. Daca intrati in concediu de lauzie tatal nu mai poate intra in acelasi timp in CIC, va putea face acest lucru numai dupa ce finalizati concediul de maternitate pentru lauzie.

Tatal poate intra o luna in concediu si mai devreme de decembrie, dvs puteti intra in CFP sau reveni la lucru pentru acea luna, apoi sa reluati concediul pentru crestere copil pana la finalizarea lui. Iar dupa ce il terminati solicitati concediu pentru cel de-al doilea copil. Primul concediu oricum inceteaza de drept dupa data de 1.03.2014, cand copilul implineste 2 ani.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024