ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

indemnizatie crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.Am si eu o intrebare in legatura cu indemnizatia de crestere a copilului.In 2007 am terminat liceul,dupa care m-am inscris la o facultate.Am mers doar un semestru la acel profil dupa care nu am mai mers caci nu mi-a placut si am intrerupt acel an de studii.In 2008 m-am inscris la alta facultate si trebuia sa termin in 2011.Am ramas cu 2 restante si acum sunt reinmatriculata ca sa-mi pot sustine acele examene si sa pot sa-mi dau examenul de licenta.Mentionez ca in timpul studiilor am lucrat pe perioade scurte de 3-4 luni la 3 firme,cu contract individual de munca.Acum as putea in situatia mea sa beneficiez de indemnizatie de crestere a copilului,adica sa pot primi acei 600 ron lunar pana la 2 ani?Eu trebuie sa nasc in 7 saptamani.Daca pot beneficia de indemnizare,cand se depun actele si in afara de adeverinta de la facultate as mai avea nevoie de ceva?Mentionez k in adeverinta de la facultate este precizat faptul ca sunt studenta in anul 3,deoarece nu am finalizat studiile.Astept un raspuns daca se poate!
Va multumesc!

Adaugata in: Codul Muncii
Cristina Dascalu
 User  Cristina Dascalu
a intrebat la 05 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 06 Mai. 2012
Persoanele inscrise la cursurile de zi ale unei unitati acreditate din invatamantul preuniversitar, universitar sau postuniversitar pot beneficia de indemnizatie crestere copil. Actele pe care trebuie sa le depuneti pentru obtinerea indemnizatiei sunt publicate pe site-ul Directiei de Asistenta Sociala - sector 6 din Bucuresti. http://www.protectiacopilului6.ro/directia-protectie-sociala_doc_29_serviciul-alocatii-si-indemnizatii_pg_0.htm

Indemnizatia se acorda de regula dupa efectuarea concediului de lauzie de 42 de zile, concediu care se acorda daca sunt indeplinite conditiile legale. Persoanele care au urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar in durata normala a lor, cu dovada absolvirii lor conform legii. pot beneficia de concediu de maternitate. In concluzie, dat fiind faptul ca nu ati absolvit studiile universitare, nu puteti beneficia de concediu de maternitate, si deci puteti intra direct in cel pentru crestere copil.

Ordinul 430/2010 pentru modificarea Normelor de aplicare a OUG 158/2005 aprobate prin Ordinul Ministerului sanatatii si CNAS nr. 60/32/2006 prevede:

La articolul 12 alineatul 4, litera c se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"c a urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normala a studiilor respective, cu conditia absolvirii acestora cu examen de licenta sau de diploma organizat in prima sesiune. Dovada absolvirii cursurilor de zi ale invatamantului universitar se face cu diplomele eliberate de institutiile autorizate, in conditiile legii. Dovada duratei normale a studiilor respective se face cu diploma de absolvire, foaia matricola sau cu adeverinta eliberata de institutia de invatamant superior."


Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024