ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Informare transfer angajat dintr-o companie in alta


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A



Buna,
Ma numesc Pop Cristian, reprezint o companie multinationala de aproximativ 12 ani, de curand am fost informat printr-o nota de informare ca se intentioneaza transferul unui departament si serviciile acestora catre o firma cu care s-a incheiat un contract pe o perioaada determinata.
Nu sunt de acord cu acest transfer deoarece mi-au fost anulate anumite beneficii pe care le aveam in compania initiala.
Am solicitat in discutii intreg pachetul salarial + cresterile anuale ( existente in fiecare an printr-un act aditional la CMI) + toate beneficiile existente ( pensie pilonul 2, premiu aniversar).
Mai mult in nota de informare se face referire la toate beneficiile din contractul individual de mucna dar foarte general : ex - abonament medical la o clinica privata ( dar nu spune unde, pe ce perioada, cu ce cost sau ce cuprinde acest abonament )
Referitor la pensia pilonul 2 in urma cu 2 ani mi-a fost prezentatat ca o fidelizare si recompensa din partea firmei care imi propunea sa particip cu 60 ron+120 ron acordati de companie=total 180 ron acum imi aduc la cunostinta ca in noaua firma acest beneficiu nu-l voi mai avea.
Perioada de transfer este mentionata ca fiind nedeterminata.
Deoarece ma aflu intr-un total de 25 persoane din care 18 au fost disponibilizate cu salarii compensatorii in functie de vechieme ( pana la 10 ani- 3 salarii, peste 10 ani -6 salarii) iar noi diferenta de 7 informati de acest transfer, va rog sa-mi clarificati :
Vor sa scape de noi fara costuri ?
Pot realiza acest transfer fara acordul angajatului?
Putem opta si noi la salarii compensatorii ?
Sunt sau nu obligati sa ne ofere intreg pachetul salarial + beneficiile pe care le-am avut ?


Pentru ca la o discutie amiabila raspunsul pe care l-am primit din partea companiei a fost acestea sunt conditiile, daca vreti le acceptati daca nu demisie!
Eu unul nu vreau nici una nici alta.

Va multumesc anticipat, o zi buna in continuare.



Marin Cristian Pop
 User  Marin Cristian Pop
a intrebat la 18 Oct. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Marin Cristian Pop
 User Marin Cristian Pop
a raspuns userului adriana iancu la 20 Oct. 2014
Va multumesc pentru raspuns.

Intrebarea este pot sa refuz acest transfer, am acest drept, pot sa optez pentru salarii compensatorii ???

Ma repet alternativa oferita a fost demisie .

Legal asta e tot ?

Multumesc,
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 20 Oct. 2014
Conform Legi nr. 67/2006 privind protectia drepturilor salariatilor in cazul transferului intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acestora, toate drepturile si obligatiile cedentului (persoana care isi pierde calitatea de angajator) care decurg din contractele individuale de munca si din contractul colectiv, existente la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului (persoana care dobandeste calitatea de angajator). Prin urmare, drepturile si obligatiile salariatilor care decurg din contractele de munca existente sunt transferate integral cesionarului.
Legea 67/2006Art.9
(1) Cesionarul are obligatia respectarii prevederilor contractului colectiv de munca aplicabil la data transferului, p?na la data rezilierii sau expirarii acestuia.
(2) Prin acord intre cesionar si reprezentantii salariatilor, clauzele contractului colectiv de munca valabil in momentul efectuarii transferului pot fi renegociate, dar nu mai devreme de un an de la data transferului.
(3) In situatia in care, in urma transferului, intreprinderea, unitatea sau parti ale acestora nu isi pastreaza autonomia, iar contractul colectiv de munca aplicabil la nivelul cesionarului este mai favorabil, salariatilor transferati li se va aplica contractul colectiv de munca mai favorabil.
In cazul in care transferul implica o modificare substantiala a conditiilor de munca in detrimentul salariatului, angajatorul este responsabil pentru incetarea contractului individual de munca potrivit Directivei 2001/23/CE, coroborat cu art. 8 din Legea nr. 67/2006 .
In ceea ce priveste contractele individuale de munca acestea isi produc in continuare efectele, fiind preluate de noul angajator.
In aceasta situatie se emite o Decizie colectiva de transfer care contine in anexa lista cu salariatii transferati si conditiile contractuale in vigoare la data transferului, decizie ce se aduce la cunostinta salariatilor si devine parte componenta a contractului de munca.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024