ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

inregistrare acte aditionale cim la itm???


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


buna ziua! m-ar interesa si pe mine un raspuns la urmatoarea intrebare: Actele aditionale contractului individual de munca schimbare functie si program de lucru ore/saptamana, schimbare perioada din determinata in nedeterminata, marire salariu se inregistreaza obligatoriu la inspectoratul teritorial de munca?
daca da....de ce?
daca nu.....de ce?
vreau sa fac un credt la banca si cei de la banca mi-au spus ca acele acte aditionale trebuiesc inregistrate la itm si am zis sa ma adresez unor experti in a ma lamurii in aceasta situatie, pentru ca am impresia ca nu este obligatoriu ca acele acte sa aiba viza itm, din cauza faptului ca operarea in cartea de munca o pot face ambele parti, adica si itm in cazul in care cartile de munca sunt depuse acolo si cei de la firma in caz ca firma se ocupa personal de aceste carti de munca!!
va multumesc!!!


Adaugata in: Codul Muncii
Eugen Vasile
 User  Eugen Vasile
a intrebat la 04 Dec. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului eugen vasile la 05 Dec. 2011
Cele din 2010 ar fi trebuit sa aiba viza ITM chiar daca operarile in cartea de munca sunt facute de catre angajator. Daca aceste acte aditionale sunt operate deja in cartea de munca, atunci nu ar trebui sa intampinati probleme in privinta dovedirii acestor mutatii aparute de-a lungul timpului asupra contractului sau elementelor sale.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Eugen Vasile
 User Eugen Vasile
a raspuns userului Ioana Popa la 05 Dec. 2011
eu nu am avut carte de munca, am lucrat pe baza de contract de munca.... am primit de la firma copie conform cu originalul al cim plus copii dupa actele aditionale cim... toate conform cu originalul.... firma mea isi completeaza singura activitatea fiecarui angajat in cartea de munca, mai nou revisal... deci cu alte cuvinte am acte aditionale din 20103buc care nu au viza itm...din cauza ca, repet, firma si-a operat singura in cartile de munca...practic plateste doar 0,25% nu 0,75%.... scuze pt explicatiile neprofesionale!!! practic ma intereseaza daca sunt ok actele fara viza itm????? acelea din 2010..
va multumesc!!! inca o data imi cer scuze pentru limbajul neprofesional!!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Dec. 2011
Actele propriu zise nu se mai inregistreaza la ITM inca de la 1 ianuarie 2011, data incepand cu care ITM si-a reluat functia sa principala de control. Elementele mentionate de dvs se vor inregistra electronic la ITM de catre angajator prin intermediul Revisal, asa cum prevede HG 500/2011. Exista niste legi care trebuie respectate, astfel ca este necesara inregistrarea unor elemente la inspectorat. HG 500/2011 prevede care sunt elementele ce trebuie inregistrare in Revisal.

Art. 3

2 Registrul se completeaza in ordinea angajarii si cuprinde urmatoarele elemente:
a elementele de identificare a tuturor salariatilor: numele, prenumele, codul numeric personal , CNP, cetatenia si tara de provenienta , Uniunea Europeana, UE, non-UE, Spatiul Economic European SEE;
b data angajarii;
c perioada detasarii si denumirea angajatorului la care se face detasarea;
d functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii Ocupatiilor din Romania COR sau altor acte normative;
e tipul contractului individual de munca;
f durata normala a timpului de munca si repartizarea acestuia;
g salariul, sporurile si cuantumul acestora;
h perioada si cauzele de suspendare a contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale;
i data incetarii contractului individual de munca.

Referitor la operarea in cartea de munca, acest lucru nu se mai face incepand cu 1 ianuarie 2011. Ele sunt scoase din uz, astfel ca vechimea in munca pana la data de 30.12.2010 va fi probata cu cartea de munca iar cea acumulata incepand cu data de 01.01.2011 poate fi probata printr-o adeverinta de vechime eliberata de angajator. Puteti solicita angajatorului o astfel de adeverinta si eventual o copie a Revisalului dvs transmis catre ITM. Inspectoratul insa nu mai pune vize pe nici un fel de document la ora actuala.



Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024