ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Inregistrare contract de munca retroactiv


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Poti sa imi spui te rog frumos daca este posibil ca sa inregistrezi un Contract de Munca retroactiv? Este vorba despre a inregistra un contract pe 2011 august acum fiind in decembrie... Firma este de acord.

Ms mult,

Sergiu

Tel. 0740 177 246

Adaugata in: Codul Muncii
Pan Sergiu
 User  Pan Sergiu
a intrebat la 09 Dec. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului pan sergiu la 12 Dec. 2011
La fel, se pot plati retroactiv toate contributiile restante, cu penalitatile aferente acestor sume. Angajatorul va trebui sa contacteze casele de asigurari pentru a afla cat are de platiti si ce penalizari.

Referitor la contract, ca o completare, va sugerez sa incercati sa aflati si o opine a ITM-ului, fara insa a le sugera ca este vorba de dvs si angajatorul dvs. De retinut insa ca raspunsurile ITM vin destul de greu, de regula intre 2 si 4 saptamani, minim, in functie de perioada anului si de numarul solicitarilor.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului pan sergiu la 12 Dec. 2011
Personal nu am avut de a face cu astfel de cazuri, pe parcursul experientei mele. Banuiala mea este ca angajatorul doreste sa faca inregistrarea CIM pentru a evita un eventual dosar penal, ce se poate solda chiar cu puscarie pentru angajator si amenda pentru angajat in cazul in care nu exista un contract semnat.

Daca el este dispus sa plateasca astfel de amenzi, atunci poate merge mai departe cu procedura, declarand CIM cu intarziere mare si asumandu-si amenda. Daca din CIM ar reiesi ca activitatea dvs a inceput spre exemplu la data de 05.08.2011, in Revisal va trebui inregistrat CIM ca fiind semnat cel tarziu in data anterioara inceperii activitatii, respectiv pe 04.08.2011.

Data transmiterii se va vedea ulterior la ITM, in momentul transmiterii iar sansele de a scapa de amenda sunt reduse in acest caz, ITM fiind in acest moment "in alerta" privind respectarea acestor detalii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Pan Sergiu
 User Pan Sergiu
a raspuns userului Ioana Popa la 10 Dec. 2011
Buna Doamna Ioana,


In primul rand va multumesc frumos pt raspunsul rapid.

Firma este de acord cu plata amenzilor.

Din anumite motive se doreste ca eu sa apar ca si salariat din august 2011. Deci se poate aranja acest lucru si cu programul acesta nou REVISAL chiar daca suntem acum in decembrie?

In ce priveste contabilitatea nu s-au facut plati catre mine, dar am inteles ca si aici se poate rezolva situatia si se fac platile catre CAS, pensii, etc tot retroactiv, se poate nu?

Ati mai avut cazuri de acest gen? Sunteti sigura ca se poate rezolva?


Va multumesc pt tot si pe curand,

Sergiu
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Dec. 2011
Puteti sa faceti acest lucru daca doriti insa termenul de inregistrare l-ati depasit de mult si veti primi amenda pentru incalcarea prevederilor HG 500/2011 referitoare la completarea si transmiterea Revisal. Termenul in care trebuie transmis CIM nou incheiat catre ITM este prevazut in HG 500/2011 iar nerespectarea lui constituie contraventie:

Art. 4

1 Completarea, respectiv inregistrarea in registru a elementelor prevazute la art. 3 alin. 2 se face dupa cum urmeaza:
a la angajarea fiecarui salariat, elementele prevazute la art. 3 alin. 2 lit. a-g se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza.

Art. 9

1 Constituie contraventii urmatoarele fapte savarsite de angajatori, persoane fizice sau juridice:
a netransmiterea registrului cu elementele contractului individual de munca prevazute la art. 3 alin. 2 lit. a-g, cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza.

2 Contraventiile prevazute la alin. 1 se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
a cea prevazuta la lit. a, cu amenda de 10.000 lei pentru fiecare persoana primita la munca fara transmiterea la inspectoratul teritorial de munca a registrului completat cu toate elementele contractului individual de munca, fara ca amenda totala cumulata sa depaseasca suma de 50.000 lei.




Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024