ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Inregistrare in revisal salariu minim


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Cu ocazia modificarii salariului minim incepand cu 01.01.2015 am intocmit o decizie colectiva.Modificarea in Revisal am facut-o pe 05.01.2015 si tot atunci am transmis si datele catre Inspectia munii pe portalul Reges.Am procedat corect?

Totodata, as dori sa va intreb cand inregistrez in Revisal si transmit datele pentru o persoana al carei contract inceteaza pe 16.02.2015.



Multumesc

Adaugata in: Codul Muncii Revisal
Madalina Stanila
 User  Madalina Stanila
a intrebat la 26 Ian. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 27 Ian. 2015
HG nr. 500/2011 prevede ca orice modificare a salariului se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoare. Acelasi act normativ prevede si o exceptie de la acest termen limita pentru inscrierea modificarii salariului in Revisal in anumite situatii.
?Exceptie fac situatiile in care modificarile se produc ca urmare a unei hotarari judecatoresti sau ca efect al unui act normativ cand inregistrarea in registru se face in ziua in care angajatorul se prezuma, potrivit legii, ca a luat cunostinta de continutul acestora?.
Prin urmare termenul pare sa difere in functie de documentul intocmit de angajator care sta la baza raportarii salariului majorat in Revisal.
Atunci cand se intocmesc decizii colective, din moment ce exceptia de la regula nu prevede prea clar care este data la care se prezuma ca angajatorul a luat cunostinta de continutul actului normativ. Daca se prezuma ca angajatorul a luat la cunostinta de modificarea salariului minim la data la care aceasta intra in vigoare, ar insemna ca si raportarea in Revisal ar trebui facuta chiar in prima zi a lunii respective.
Data de 05.01.2015 este prima zi lucratoare a lunii in care intervine modificarea, deci este corect facuta transmiterea Revisal.
Data incetarii consemnata in decizia de incetare va fi data de 17.02.2015, data la care se intocmi si transmite Revisal.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024