ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

lucrez noua ore pe zi cum ar veni non stop ce pot sa fac legal?cui sa ma adresez


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Lucrez intr-un cazinou cu un program de lucru 08.00-02.00 adica 18 ore in fiecare a doua zi 72 ore pe saptamana 270 de ore pe luna e normal sa lucrezi 9 ore pe zi non stop?ce pot face legal?cui sa ma adresez?va multumesc anticipat

Tiberiu Crainic
 User  Tiberiu Crainic
a intrebat la 02 Dec. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 02 Dec. 2015
Durata timpului de munca este de 8 ore pe zi si 40 de ore pe saptamana si timpul saptamanal de munca nu poate depasi durata maxima legala de 48 de ore (inclusiv orele suplimentare).
Faceti sesizare catre ITM,aceasta poate fi facuta direct sau in scris si este o operatiune scutia de taxa. Aceasta sesizare trebuie sa contia numele complet al reclamantului, codul numeric personal, adresa completa, datele de identificare ale angajatorului insotite de adresa locurilor in care acesta isi desfasoara activitatea. Referirile din sesizare trebuie sa contina ziua, luna si anul, iar informatiile trebuie sa fie cat mai concise si solicitarile sa fie clar precizate.
Constitue contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1500lei la 3000 lei nerespectarea dispozitiilor privind munca suplimentara ( neacordarea de zile libere sau compensarea orelor suplimentare, depasirea numarului maxim de ore suplimentare permis de lege sau, in cazul depasirii acestui numar (datorita specificului activitatii angajatorului) neinformarea autoritatilor competente cu privire la acest aspect.)si nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului saptamanal.
Cei de la ITM sunt obligati sa nu divulge numele celui care a facut sesizarea

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024