ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Ma aflu in C.I.C. ce as putea face pentru a-mi recapata postul?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Ma numesc Cirstea Daniela si beneficiez de indemnizatie pentru crestere copil pana la varsta de 2 ani. Ar trebui sa-mi reiau activitatea pe data de 20.12.2014. As dori sa stiu care sunt drepturile mele si care sunt demersurile care trebuiesc urmate pentru a-mi recapata postul. Mentionez ca am fost chemata la serviciu mai devreme cu 7 luni si am acceptat, astfel ca am lucrat 3 luni dar din anumite motive am cerut suspendarea contractului si am revenit in indemnizatie pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului. As dori sa stiu daca revenirea mea la serviciu in acea perioada de 3 luni si faptul ca am cerut suspendarea contractului imi afecteaza in vreun fel (din punct de vedere legal) recapatarea postului detinut inainte de indemnizatie. Am fost deja informata de catre angajator ca postul meu este deja ocupat si ca nu mai au nevoie de mine (persoana care il ocupa este angajata pe perioada determinata).In cazul de fata legea le permite sa ma concedieze ?
Exista posibilitatea sa-mi ofere un alt post sub nivelul dorit de mine pentru a ma constrange sa-mi dau demisia. Este legala o astfel de actiune din partea angajatorului? Daca nu, ce anume ar trebui sa fac ca sa-mi recapat postul?

Daniela Cirstea
 User  Daniela Cirstea
a intrebat la 03 Dec. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Daniela Cirstea
 User Daniela Cirstea
a raspuns userului Daniela Cirstea la 05 Dec. 2014
Va rog, daca se poate, sa-mi dati un raspuns.
Multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Daniela Cirstea
 User Daniela Cirstea
a raspuns userului adriana iancu la 04 Dec. 2014
As dori sa stiu daca revenirea mea la serviciu in acea perioada de 3 luni poate fi considerata ca o revenire definitiva in unitate si daca interdictia de la art. 25 alin. (2) este valabila si in acest caz.
Multumesc !
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 03 Dec. 2014
OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, cu modificarile si completarile ulterioare, prevede in art. 25 alin. (2) ca este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
a) salariatei/salariatului care se afla, dupa caz, in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an sau de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art. 7.
Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate, in conformitate cu dispozitiile art. 25 alin. (3) din OUG 111/2010, cu modificarile si completarile ulterioare.
Potrivit alin. (4) din acelasi articol, prevederile alin. (2) si (3) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.
Salariata va fi reintegrata pe acelasi post detinut anterior suspendarii CIM si angajatorul nu o va putea concedia cel putin 6 luni de la revenirea definitiva pe post.
Dupa expirarea perioadei de 6 luni cu efectuarea unui preaviz de minimum 20 de zile lucratoare postul salariatei va putea fi desfiintat cu respectarea dispozitiilor art. 65 alin. (2) din Codul muncii.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024