ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

modul corect de pontare ore suplimentare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Va rog sa-mi spuneti cum se face pontajul cand sunt ore suplimentare, fie ca sunt efectuate de un angajat in deplasare sau in cadrul intreprinderii. Am angajati care sunt in deplasare si mi-au trimis pontajul cu 12 ore in cursul saptamanii si perioada de repaus saptamanal liber. Cum fac pontajul? Pontez 8 ore iar cu restul orelor intocmesc o nota de ore suplimentare, ore care se vor compensa cu ore libere platite ( atunci cand angajatul va sta acasa ) in urmatoarele 60 de zile calendaristice. Si daca aaaceste ore nu se pot lua in urmatoarele 60 de zile in saptamana urmatoare introduc toate orele odata pentru dublu platit? ( spor 100% cum prevede contractul intern)
Va rog sa-mi spuneti cum este corect.
Am primit dispozitie sa-i pontez 12 ore( astfel cele 4 ore suplimentare sunt platite) si sa-i dau si ore libere care la randul lor vor fi platite.
Va rog sa-mi dati un raspuns cat mai repede posibil deoarece eu zic ca nu este corect.
Multumesc.

Liliana Ianoseck
 User  Liliana Ianoseck
a intrebat la 26 Nov. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Liliana Ianoseck la 29 Nov. 2014
Orele suplimentare se platesc odata cu salariul cuvenit pentru luna respectiva. Nu stiu de ce va legati de cele 60 de zile. In mod normal se aplica o singura modatlitate de compensare si nu doua. asa cum prevede de altfel chiar Codul muncii. Plata sporului intervine atunci cand nu este posibila acordarea liberului corespunzator numarului de ore lucrate suplimentar
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Liliana Ianoseck
 User Liliana Ianoseck
a raspuns userului Ioana Popa la 27 Nov. 2014
Daca ii pontez 12 ore, deci 4 ore suplimentare sunt platite si atunci cand pot sa-i mai platesc inca odata cele 4 ore ca sa fie un spor de 100% ( peste 60 zile sau pot ponta luna urmatoare cele 4 ore suplimentare )?
Dar daca se hotareste compensarea orelor suplimentare cu ore libere platite atunci pontez tot 12 sau 8 ore si restul vor fi platite atunci cand angajatul va ramane acasa.

Multumesc.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Nov. 2014
In pontaj se trec orele lucrate in fiecare zi, Daca salariatul a lucrat 12 ore, atunci 12 ore treceti. Insa aveti in vedere faptul ca legea prevede ca efectuarea muncii suplimentare este posibilia numau cu acordul prealabil al salariatului.

Referitor la compensarea orelor suplimentare, cat timp CCM intern prevede ca acestea se vor plati cu spor de 100% atunci nu se acorda si liber platit corespunzator in urmatoarele 60 de zile. Corect este sa se mearga pe o singura modalitate de compensare si nu doua.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024