ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Motive de desfacerea CIM


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
Dupa cum am mai povestit, la firma se desfasoara o ancheta disciplinara. La cererea conducerii am fost trecut in CO, atatea zile cate am avut dreptul de la inceputul anului pana acum dar ancheta nu s-a sfarsit. La cerea mea am solicitat verbal ca sa-mi dea o hartie precum este inceputa o ancheta disciplinara pentru a fi acoperit pana la sfarsitul anchetei si a nu avea motive de desfacere a CIM pentru absentarea de la servici; intre timp, tot verbal, mi s-a adus la cunostinta ca nu pot intra in incinta firmei, exact dupa terminarea CO.
Intrebarea mea este cum pot preveni desfacerea CIM pe motivul absentei cand nu pot depune o cerere la secretariat iar sefii spun sa stau acasa ca or sa ma sune ei cand este gata ancheta ?Pot sa le trimit un mail ?Puteti sa-mi spuneti ce articole din codul muncii sa invoc.
Va multumesc anticipat.

Viorel Dorobantu
 User  Viorel Dorobantu
a intrebat la 31 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 31 Mai. 2012
Luati legatura si cu cei de la ITM. Angajatorul, dupa cum va spuneam si anterior, nu va poate refuza accesul in firma fara a justifica legal acest lucru, cat timp exista un raport de munca iar in contract este stipulat locul muncii. Ca sa nu mai vorbim ca intr-un fel inteleg ca vi s-a fortat mana pentru acordarea acelui concediu de odihna, ceea ce incalca prevederile legale.

Opinia mea este aceea ca ar trebui sa faceti o sesizare la ITM. Daca aveti cum sa dovediti ca vi s-a refuzat accesul in firma atunci nu aveti de ce sa va ingrijorati, Insa inteleg ca exista nereguli in actiunile angajatorului si daca nu ati semnat nici un act care sa justifice absenta dvs din companie se poate intampla ca la un moment dat angajatorul sa faca abuz de acest aspect si sa invoce absentele nemotivate. Din pacate nu va pot indica nici un articol din Codul muncii pe care sa il invocati in acest caz. Incercati sa vorbiti cu angajatorul sa semnati un document, fie el inovire sau concediu fara plata, in baza caruia sa poata justifica legal absenta dvs de la locul de munca pe durata anchetei.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024