ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Nelamurire


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


As dori sa deschid o agentie imobiliara si ca majoritatea agentiilor voi angaja cu un contract de colaborare cu o persoana fizica. As dori sa stiu detalii referitoare la acest contract de colaborare: cum se platesc darile la stat (ce sunt eu obligat sa platesc si ce va fi el obligat sa declare angajatul la sfarsit de an), chitantierul pe care il va detine agentul va fi pe numele firmei mele sau pe numele lui si el va taia chitante si in functie de acestea isi va plati el impozitul?

Cubes Ice
 User  Cubes Ice
a intrebat la 18 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Cubes Ice
 User Cubes Ice
a raspuns userului Ioana Popa la 21 Ian. 2013
Si in cazul in care chitantierul va fi pe numele meu si el va taia chitanta in numele firmei mele care sunt obligatiile mele si ale lui.Cum isi declara el venitul si cine plateste impozitul sau cum se plateste impozitul ,platesc atat eu cat si el sau doar una dintre parti
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului cubes ice la 21 Ian. 2013
Asa este, imi cer scuze pentru greseala.

Poate taia chitante in numele firmei, chitantierul va fi pe numele firmei. Pe numele lui poate figura doar daca este PFA si va emite el dvs facturi si chitante, sau daca sunt clientii lui directi cei carora le emite chitante. Altfel, ca persoana fizica neautorizata nu va avea chitantier pe numele lui.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Cubes Ice
 User Cubes Ice
a raspuns userului Ioana Popa la 19 Ian. 2013
Nu are legatura cu asigurarile am precizat este vorba de o agentie imobiliara si ei vor fi angajati cu un contract de colaborare.Prin acest contract el nu va putea sa taie chitante in numele firmei?Sau trebuie contract de mandat si in acest caz cine plateste cei 16%?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Ian. 2013
Daca persoana respectiva nu este persoana fizica autorizata sau intreprindere individuala, de exemeplu, el nu va putea taia chitante. Numai daca se autorizeaza conform legii va putea face acest lucru fata de agentia de asigurari.

Din cate cunosc eu, in cazul agentilor de asigurari se incheie un contract de mandat pentru asigurari, in baza caruia se plateste impozitul de 16%, contributia la sanatate si pensii. Somajul este optional.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024