ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Nu am contract de munca dupa sapte uni de munca!


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Nu am semnat un contract de munca. M-a dus cu zaharelul (si din vina mea! pt ca am acceptat) pana acum desi am avut pe aceasta tema vreo 2 discutii. Imi tot zicea ca eu sunt inregistrat pe baza documentelor trimise (act de studii, adeverinta de la medic si copie dupa ultimul act de studii). Si i-am zis ca NU am semnat totusi NIMIC. Si tot vine cu abureala ca "mai nou" nu mai trebuie eu sa semnez, pt ca stimabila contabila le-a inregistrat. Nu inteleg CUM si UNDE putea sa inregistreze si CE ? Si ma pune pe ganduri SIGURANTA lui atunci cand imi spune ca daca am nevoie de stat de plata (am semnat o singura data in 6 luni! - erau detaliate taxele platite) sau de vreun document pentru a-mi face eu imprumut la banca sau pentru alte nevoi, el imi va pune la dispozitie "fara nicio problema". CUM e posibil totusi ? Daca eu NU mi-am dat acordul prin semnatura pe contractul care de altfel NU l-am vazut in fata ochilor cum poate zice toate astea cu atata nonsalanta. Singura semnatura a fost pentru o cerere de angajare si atat.
De aici deduc posibilitatea sa nu imi fi platit totusi nicio contributie de orice fel si implicit sanatatea. Fac mentiunea ca pana la acest loc de munca nu am avut probleme cu plata contributiilor.
Si acum alta nelamurire: eu am verificat on-line calitatea mea de asigurat si in mod paradoxal apar ca fiind ASIGURAT de pe la 15 ani (am 25 acum) pana la timpul prezent si mi-a si venit acum cateva luni acasa prin posta faimosul card de asigurat. Totusi aces asa zis angajator al meu imi plateste asigurarea pe sanatate sau cum ? Ori CNSAS-ul nu a luat in considerare neplata din luna septembrie (cand am renuntat la vechiul loc si am venit la asa zisul nou loc de munca) si pana la data curenta cand am facut interogarea on-line a calitatii mele de asigurat (azi 10-feb-2015)



Darius Causu
 User  Darius Causu
a intrebat la 11 Feb. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 12 Feb. 2015
Aceste informatii trebuie sa le solicitati angajatorului.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Darius Causu
 User Darius Causu
a raspuns userului adriana iancu la 11 Feb. 2015
Va multumesc foarte mult pentru informatie, doamna!

Eu am inceput de la 1 septembrie sa muncesc la acest nou loc de munca. De atunci si pana azi NU am vazut vreun contract de munca.

Ieri, 11-feb.-2015, am verificat online pe CNSAS calitatea mea de asigurat si in mod surprinzator sunt asigurat. Cum e posibil legal, daca totusi eu nu am nimic semnat ci, mai pe romaneste, o intelegere verbala de tipul discutie "tete-a-tete". ?

Intreb aceasta pentru ca au trecut 6 luni, nu doar minim 3 de cand precedentul angajator (unde nu sunt suspiciuni) imi platea contributiile.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 11 Feb. 2015
La incheierea contractului individual de munca, angajatorul are obligatia de a inmana angajatului un exemplar al acestuia inainte de inceperea activitatii. In situatia in care nu s-a intamplat asa, puteti sa solicitati acest lucru acum.
Calitatea de asigurat inceteaza la 3 luni de la data a ultimei plati a contributiei pentru asigurarile sociale de sanatate.

Alte intrebari despre Codul Muncii

Expertii nostri
violeta Georgescu
George Andreescu G Stancu Marius Ion Viviana Serni alexei delimart Radu Anton
TOP RASPUNSURI 2024