ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Obtinere venituri


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Ma intereseaza daca in perioada in care beneficiez de indemnizatie crestere copil pot avea alte venituri impozabile si in acest caz care sunt taxele ce mi se vor retine? Copilul a fost ales pentru a juca intr-o reclama si va fi platit iar contractul trebuie facut pe numele meu. Este posibil? Contractul este un" contract de prestatie artistica, cesiune si autorizare drepturi de autor".
Multumesc mult.

Despa Nicoleta
 User  Despa Nicoleta
a intrebat la 05 Sep. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului corina armanu la 13 Sep. 2013
Este o varianta incorecta si un pic cam ilegala. Nu are cum sa incheie tatal contractul si sa desfasoarea activiatea mama, nu este corect. Exista riscuri si nu sugerez asa ceva niciodata. Contractul se incheie cu cel care presteaza activiatea in mod efectiv si ma indoiesc ca angajatorul in cauza ar accepta asa ceva. Varianta de rezerva, daca vrei neaprata, este suspendarea indemnizatiei, pe perioada derularii contracutului de drept de autor si eventual solicitarea stimulentului de insertie pentru acea perioada.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Corina Armanu
 User Corina Armanu
a raspuns userului Ioana Popa la 11 Sep. 2013
Varianta de rezerva este sa incheie tatal contractul de drepturi de autor.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Sep. 2013
Nu puteti cumula venituri de natura profesionala, impozabile, cu indemnizatia crestere copil. Odata ce incepete sa primiti astfel de sume, rezultate din prestarea unei activirati profesionale, indemnizatia crestere copil se suspenda. Intra in categoria acestor venituri si cere realizate prin contracte de drept de autor, prestari servicii, mandat etc. Aveti obligatia de anunta institutia platitoare in termen de 15 zile de la aparitia acestei modificari. In caz contrar veti fi pusa ulterior in situatia de a returna sume incasate necuvenit.
Cel multe puteti cere suspendarea indemnizatiei pe perioada derularii contractului iar dupa incetarea lui sa reluati plata dreptului, pe baza unei cereri si a dovezii de suspendare sau incetare a activiatii de natura profesionala.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024