ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

ontract pe perioada determinata de 6 luni


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Lucrez de 1 an si 2 luni la o firma cu contract pe perioada nedeterminata. Acum am primit o marire in functie si mi se face contract pe perioada determinata de 6 luni.
In cazul in care raman insarcinata in aceste 6 luni voi mai primi indemnizatia de crestere a copilului? Ei ma pot da afara daca s-a terminat contractul chiar daca sunt insarcinata?
Multumesc si astept raspuns!

Adaugata in: Codul Muncii
Nicolau Oana
 User  Nicolau Oana
a intrebat la 26 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Iun. 2012
In completare, daca cele doua contracte merg in paralel atunci nu aveti de ce sa va faceti probleme. Chiar daca cel pe perioada determinata va inceta, celalalt va curge in continuare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Iun. 2012
In cazul contractelor incheiate pe perioada determinata angajatorul nu are obligatia sa il prelungeasca, iar cazurile in care salariata ramane insarcina pe parcursul unui astfel de contract nu face exceptie. Cu alte cuvinte, chiar daca ramaneti insarcinata, angajatorul nu are obligatia sa va prelungeasca acest contract incheiat pe perioada determinata. Daca angajatorul alege sa nu il prelungeasca, puteti depunde dosarul pentru somaj daca nu reusiti sa va reincadrati in munca, perioada de somaj fiind asimilata stagiului de cotizare pentru indemnizatie crestere copil. Puteti beneficia de concediu de maternitate, daca va pierdeti calitatea de asigurat cu cel mult 9 luni inainte de solicitarea lui. In situatia in care la momentul acordarii concediului mecical de maternitate veti fi in somaj, acesta se va suspenda pe durata acordarii conceidului. Important este ca in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului sa nu aveti pauze. Ulterior efectuarii concediului de maternitate solictati indemnizatie pentru crestere copil.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 27 Iun. 2012
Fiind contract pe perioada determinata, acesta inceteaza de drept la data pentru care a fost incheiat. Incercati sa obtineti prelungirea acestuia.Se poate prelungi pana la 36 de luni.
Marirea salariului si modificarea functiei nu sunt motive de a va schimba tipul de contract.
Ca sa va incheie CIM pe perioada determinata, trebuie sa va inceteze intaii CIM pe perioada nedeterminata. Care a fost motivul?
Este posibil sa aveti continuitate prin inscrierea la somaj daca nu va prelungeste contractul de munca. Indemnizatiade somaj se suspenda pe perioadaconcediului de maternitate, CCC.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024