ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Oprire bonuri pentru cei care nu-si fac treaba.


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Lucrez ca si casiera la un supermarket si sefa ne-a dat cate un raion sa avem grija de el ( nu am semnat si nici nu apare in fisa postului) si ne-a amenintat ca daca gaseste expirate ne opreste din bonuri , eventual si din salariu. As dorii sa stiu daca se intampla asta este legal asa ceva ? Trebuie sa semnam un act in acest sens sau nu e obligatoriu? De ce pentru cativa colegi care nu-si fac treaba suferim toti cei care si-o fac?
Va multumesc.

C Laura
 User  C Laura
a intrebat la 26 Mar. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 26 Mar. 2015
Codul muncii
Art. 247. [definiţia legală a răspunderii disciplinare]
(1) Angajatorul dispune de prerogativă disciplinară, av?nd dreptul de a aplica, potrivit legii, sancţiuni disciplinare salariaţilor săi ori de c?te ori constată că aceştia au săv?rşit o abatere disciplinară.
(2) Abaterea disciplinară este o faptă ?n legătură cu munca şi care constă ?ntr-o acţiune sau inacţiune săv?rşită cu vinovăţie de către salariat, prin care acesta a ?ncălcat normele legale, regulamentul intern, contractul individual de muncă sau contractul colectiv de muncă aplicabil, ordinele şi dispoziţiile legale ale conducătorilor ierarhici.
Pentru ca o fapta sa constituie o abatere disciplinara ea trebuie să indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:
sa fie o actiune sau inactiune savarsita cu vinovatie, fapta sa fi incalcat un document, ordin sau dispozitie legala (daca salariatul refuza indeplinirea unei dispozitii data de superiorul ierarhic, ca fiind ilegala, aceasta nu va constitui o abatere disciplinara).
Codul Muncii interzice in mod expres amenzile disciplinare, iar pentru o abatere nu poate fi aplicata decat o singura sanctiune.


Alte intrebari despre Codul Muncii