ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

o.u.g. 195/2002


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Este legal ca un sef de statie C.F.R. care a fost condamnat conform o.u.g. 195/2002-infractiuni privind circulatia pe drumurile publice-la 2 ani si jumatate cu suspendare si anularea permisului de conducere, sa fie mentinut pe aceeas functie, fara nicio repercusiune asupra functiei pe care o detine?

Adaugata in: Codul Muncii
Dorel Valentin Georgiu
 User  Dorel Valentin Georgiu
a intrebat la 04 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului DOREL VALENTIN georgiu la 05 Iun. 2012
Legea nu prevede nimic in acest sens. Orice cetatean, fie el infractor sau nu, are dreptul de a-si alege domeniul, activitatea si locul in care sa desfasoare activitate. Singura situatie pe care o cunosc ca prezentand restrictii este ce a incadrarii gestionarilor, caz in care se solicita cazierul fiscal pentru a se vedea daca acesta are infractiuni la activ, privind gestiunea.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Dorel Valentin Georgiu
 User Dorel Valentin Georgiu
a raspuns userului Ioana Popa la 05 Iun. 2012
Respectivul este sef statie, are in subordine peste 150 de angajati, efectueaza controale la locurile de munca, si aici vroiam sa ajung, dispune de prerogativa cercetarii si aplicarii sanctiunilor disciplinare! Permite legea, justitia, ca un condamnatun infractor de drept comun-pana la urma sa stabileasca si sa hotarasca asupra a ce e bine si ce e rau, corect sau incorect, adevarat sau fals, din moment ce tocmai el este sau a fost...certat cu legea? Mie nu mi se pare normal, dar, astept totusi un raspuns.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Iun. 2012
Depinde ce functie detine. Daca functia lui necesita detinerea unui carnet de conducere, acesta fiind anulat in urma condamnarii, atunci evident ca nu poate sofa sau conduce vehiculul pentru care nu mai detine carnet. Condamnarea cu suspendare inseamna ca acea persoana nu este privata de libertate, nu se va afla efectiv in inchisoare, insa condamnarea exista si va fi consemnata in cazierul sau judiciar.

Daca ocupa orice alta functie, fara legatura cu sofatul, atunci nu este nici o problema din punctul meu de vedere. Salariatul isi poate duce mai departe activitatea daca angajatorului opteaza pentru aceasta varianta. In cazul in care aceasta infractiune a avut legatura cu munca, angajatorul poate dispune concedierea disciplinara ca urmare a hotararii judecatoresti irevocabile.


Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024