ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pensionar anticipat partial mandatat ca presedinte asociatie proprietari


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


As dori sa stiu daca un pensionar anticipat partial, care are stagiul de cotizare de 41 ani si un an si 4 luni pana la limita de varsta , poate fi mandatat ca presedinte al asociatiei de proprietari al condominiului in care locuieste. Va primi salariu de aprox. 400-500 lei si nu are program (orar) de lucru stabil. Poate fi convocat la o sedinta de cca. 30-60 minute/luna la o data aleatorie, poate semna azi un act si peste trei saptamani altul etc.
Din punct de vedere al programului de lucru, activitatea desfasurata, poate fi comparata cu cea a unui zilier. Azi ?lucreaza? 20-30 minute, pauza trei-patru zile sau chiar o saptamana, etc.
Daca pensionarul anticipat partial poate fi mandatat, ce taxe/impozite/contributii trebuie sa plateasca asociatia de proprietari?
Va multumesc
Otilia Liv


Otilia Liv
 User  Otilia Liv
a intrebat la 03 Mar. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 04 Mar. 2016
Este interzis cumulul pensiei anticipate cu venituri obtinute in calitatea de asigurat obligatoriu al sistemului de pensii publice.
Art. 114
(1) In sistemul public de pensii, plata pensiei se suspenda incepand cu luna urmatoare celei in care a intervenit una dintre urmatoarele cauze:
................................................
b) pensionarul, beneficiar al unei pensii anticipate sau al unei pensii anticipate partiale, se regaseste in una dintre situatiile prevazute la art. 6 alin. (1) pct. I, II sau IV, cu exceptia consilierilor locali sau judeteni;
Art. 6
(1) In sistemul public de pensii sunt asigurate obligatoriu, prin efectul legii:
I. a) persoanele care desfasoara activitati pe baza de contract individual de munca, inclusiv soldatii si gradatii voluntari;
b) functionarii publici;
c) cadrele militare in activitate, soldatii si gradatii voluntari, politistii si functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare, din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale;
d) persoanele care realizeaza venituri de natura profesionala, altele decat cele salariale, din drepturi de autor si drepturi conexe definite potrivit art. 7 alin. (1) pct. 131 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si din contracte/conventii incheiate potrivit Codului civil.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024