ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Perioada de proba de 60 de zile


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Doi salariati angajati au in CIM prevazuta o perioada de proba de 60 zile. In aceasta perioada unul s-a aflat in concediu medical iar altul in concediu fara plata. In aceasta situatie ,perioada de proba se prelungeste cu nr. de zile in care CIM a fost suspendat sau nu se iau in considerare perioadele de suspendare si se calculeaza exact cele 60 de zile de la data angajarii ?. In situatia respectiva se poate tine cont de art. 49 alin. 6 din CM conform caruia " in cazul suspendarii CIM se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea , executarea sau incetarea CIM" ? Se poate tine cont de prevederile acestui articol si sa se prelungeasca perioada de proba , stabilita initial prin CIM , cu perioada cat a fost suspendat CIM ?

Paula-gabriela Grama
 User  Paula-gabriela Grama
a intrebat la 21 Sep. 2011
Timpul de munca si Programul de lucru: 7 Studii de caz pentru 2021
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Timpul de munca si Programul de lucru: 7 Studii de caz pentru 2021"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 28 Sep. 2011
Se tine cont de prevederile art. 49 alin. 6, respectiv perioada de proba se suspenda. Art. 31 alin. 4 al Codul Muncii republicat prevede ca salariatul aflat in perioada de proba beneficiaza de toate drepturile si are toate obligatiile prevazute in legislatia muncii, in regulamentul intern, precum si in CIM. Astfel, in cazul incapacitatii temporare de munca, CIM se suspenda pe perioada concediului de odihna iar perioada de proba se prelungeste cu numarul se zile nelucrate.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Dalina Lobonea
 User Dalina Lobonea
a raspuns la intrebare la 27 Sep. 2011
Conform Codului Muncii , referitor la suspendarea CIM in acesta se specifica:
Art.49 alin 3 Pe durata suspend??rii pot continua s?? existe alte drepturi ??i obliga??ii ale p??r??ilor dec??t cele prev??zute la alin. 2, dac?? acestea sunt prev??zute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munc?? aplicabil, prin contracte individuale de munc?? sau prin regulamente interne.
ART. 50
Contractul individual de munc?? se suspend?? de drept ??n urm??toarele situa??ii:
b concediu pentru incapacitate temporar?? de munc??;
Asadar ,avand in vedere ca ,pe perioada concediului pentru incapacitate temporara de munca , contractul de munca se suspenda , consider ca si perioada de proba se prelungeste , cu numarul de zile suspendate , la fel ca si in cazul perioadei de preaviz.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2021
Am lucrat in invatamant si din totdeauna am avut ore suplinite, care nu au fost evidentiate in cartea de munca .Pot...[citeste mai mult]
Publicat la data 26 Nov. 2021 1 raspuns