ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

perioada operata in cartea de munca nu apare in stagiul de cotizare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In perioada oct.2001- oct.2003 in baza unui cim am desfasurat activitate ca salariat la un SRL. Aceasta perioada este operata in carnetul de munca de catre ITM. In 2022constat ca din stagiul de cotizare au disparut acesti ani care au fost operati, inregistrati si certificati de catre ITM (LG 130/1999 art 5 lit a) si lit.b).
In cazul de fata, CASA DE PENSII in prima faza imi invoca faptul ca angajatorul nu a facut platile contributiilor la perioada respectiva. Dupa prezentarea chitantelor in original cu parafa CASEI DE PENSII si ordinelor de plata invoca nedepunerea declaratiilor la vremea respectiva (decaratiilor nominale) si depunerea unui set de declaratii initiale pentru o perioada de 24 luni, cu copii xerox la statele de salarii aferente fiecarei luni in parte pentru reconstituirea stagiului de cotizare. Personal consider ca cele operate/inregistrate si certificate ca fiind (inscrisuri) legale in carnetele de munca ITM, trebuie luate in considerate de catre CASA DE PENSII si nu trebuie pus angajatorul la activitati de reconstituire a situatiilor anterioare si implicit la munca ulterioara (depunerea declaratiilor nominale in 2022 pentru perioada 2001 oct-2003 oct)
Solicit un sfat cum sa procedez sa-mi apara in stagiul de cotizare perioada inscrisa in CARNETUL DE MUNCA ( detin CIM, stale de plata, chitante si ordine de plata pentru CAS-angaja/angajator, somaj, comision cartile de munca etc.
Va multumesc!


Ramona Coconetu
 User  Ramona Coconetu
a intrebat la 01 Feb. 2022
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Petru Moisa
 User Petru Moisa
a raspuns la intrebare la 02 Feb. 2022
studiati articolul 10 alin.3 din Llegea 263/2010-(3) În situa????iile în care, pentru perioadele prev????zute la alin. (1) ????i (2), derularea raporturilor de munc???? sau de serviciu nu poate fi dovedit???? prin declara????ia nominal???? de asigurare, în vederea stabilirii stagiului de cotizare ????i a punctajului anual, pot fi valorificate ????i alte acte doveditoare, întocmite în condi????iile legii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 01 Feb. 2022
Inscrisurile din carnetul de munca se iau in considerare la calculul pensiei doar pana la data de 31.03.2001 , iar dupa aceasta data veniturile brute pentru care s-a platit CAS pe baya declaratiilor individuale depuse de angajator la vremea respectiva la casa de pensie.Daca angajatorul este activ va recomand sa va adresati acestuia cu o cerere sa faca o rectificativa la declaratiile de la data respectiva si sa va ia in calcul la pensie si perioada care va lioseste.Nu cred ca va ajuta cu ceva, dar multe persoane sunt in situatia aceasta pentru ca au fost balbe in aplicarea Legii 19 din 2000 cu aplicare in 2001.

Alte intrebari despre Codul Muncii

Expertii nostri
violeta Georgescu
adriana iancu Gratiela Petrescu alexei delimart Marius Ion Ioana Popa George Andreescu
TOP RASPUNSURI 2024