ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Plata CO dupa inaintarea demisiei


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


buna seara. am lucrat intr`o firma timp de 6 luni iar sapt. trecuta mi`am inaintat demisia. intrebarea mea este: beneficiez de banii pe CO dupa aceste 6 luni? daca da, ce trebuie sa fac pt a beneficia de ei? trebuie inaintata o cerere? deoarece azi am primit salariul si nici urma de alti bani, iar din cate am inteles poti beneficia de ei chiar daca nu ai un an vechime. ma puteti lamuri, va rog?

Adaugata in: Codul Muncii
Andra Barbu
 User  Andra Barbu
a intrebat la 11 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Adrian C. la 12 Nov. 2013
In calculul zilelor de CO la incetarea CIM se va tine cont si de perioada de preaviz, care daca este de 20 de zile lucratoare inseamna inca o luna.

Minimul este de 20 de zile CO Pe an, nu 22, poate la dvs exista prevederi speciale. Ceea ce inseamna ca pentru 7 luni lucrate (cu tot cu preaviz) ar avea dreptul la 12 zile de CO, iar pentru exemplul dar de dvs ar fi deja 13 zile de CO cuvenite. Atentie la calcule. Dar si la informatii.

Inca un lucru, daca CIM nu a incetat, singurul lucru care se plateste pentru CO este indemnizatia, in cazul in care salariatul va efectua aceste zile. Desigur si salariul cuvenit.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Adrian C. la 12 Nov. 2013
Concediul se plateste numai dupa incetarea CIC asa cum subliniat si dna Florea, atenteie mare la detalii. Persoana este inca in preaviz deci inca nu a incetat CIM. Ca atare nu se pot plati zilele de CO ramase neefectuate pentru ca nu a incetat raportul de munca.

Drepturile reprezentand zile CO neegectuate se platesc la data stabilita pentru plata salariului, nu mai devreme si nici mai tarziu.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adrian C.
 User Adrian C.
a raspuns la intrebare la 12 Nov. 2013
aveti dreptul la plata concediului proportional cu timpul lucrat. adica, daca prin contract aveti dreptul la 22 zile CO pe an, pt cele 6 luni aveti dreptul la 11 zile CO. daca in perioada lucrata nu ati luat nici o zi de CO atunci acele zile, 11 sau cate rezulta din calcul, trebuie sa vi se plateasca.
inteleg ca angajatorul se face ca ploua. mergeti la el, la departamentul financiar, si spuneti-le ca au facut o greseala, pt ca trebuia sa va plateasca CO si vedeti de spun. s-ar putea sa va dea dreptate si sa va dea banii (deh, au incercat si ei, dar daca v-ati prins...).
dar s-ar putea sa se tina tare pe pozitii sa va spuna ca nu aveti dreptul, atunci spuneti-le ca veti depune sesizare la itm si ii veti actiona in instanta.
bafta, si sa ne spuneti ce ati rezolvat.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Marina Florina
 User Marina Florina (HR & Payroll Specialist, SC Societatea de Intretinere si Reparatii Drumuri Timisoara SA)
a raspuns la intrebare la 11 Nov. 2013
Art. 146 alin 4 din CM: Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului de munca.
Prin urmare, in momentul efectuarii platii salariului pentru luna in care v-a incetat contractul ar trebui sa regasiti pe fluturasul de salariu si plata acelor zile de concediu... nu trebuie sa faceti nicio cerere, este un drept ce decurce din Codul Muncii..

Alte intrebari despre Codul Muncii