ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

plata concediu de odihna in invatamant


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Daca nu am avut concediu decat 10 zile si am un an de lucru pe perioada determinata (la jumatate de norma si 24 ani vechime in invatamant) iar fata vine mai repede din concediu de maternitate, deci nu am cum sa-mi iau concediu (nu am fost anuntata decat cu aceste zile inainte), se platesc zilele de concediu de odihna in cazul meu?


Corina Hojda
 User  Corina Hojda
a intrebat la 20 Apr. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Apr. 2015
Vedeti ca intrati sub incidenta Ordinului MEC 5559/2011, care din cate cunosc eu este inca in vogoare:
ART. 2
(1) Cadrele didactice beneficiază de concediu de odihnă cu durata integrală dacă au prestat activitatea ?n baza unui contract individual de muncă, cu durată nedeterminată ori determinată, ?n tot cursul anului şcolar sau universitar.
(2) Cadrul didactic care a desfăşurat activitate la catedră o parte din anul şcolar/universitar are dreptul la un concediu de odihnă cu o durată calculată proporţional cu numărul lunilor lucrate ?n anul şcolar/universitar respectiv.
(3) ?n cazul ?n care angajarea s-a făcut după ?nceperea anului şcolar sau universitar, durata concediului de odihnă este proporţională cu perioada lucrată.
(4) Cadrelor didactice care au lucrat ?n diferite perioade ale anului şcolar/universitar un anumit număr de zile li se consideră luna integral lucrată ?n ?nvăţăm?nt dacă din ?nsumarea zilelor respective rezultă 30 de zile calendaristice.
(5) Personalul didactic ?ncadrat pe fracţiuni de normă beneficiază de concediu de odihnă proporţional cu timpul efectiv lucrat, calculat conform prevederilor alin. (2) şi (3).

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024