ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Plata orelor suplimentare dupa demisie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
In luna mai anul acesta am semnat demisia cu acordul partilor. Doresc sa mentionez ca am fost angajatul companiei respective timp de 1 an si 4 luni cu program de luni pana vineri, orele 9-17 dar in toata aceasta perioada am lucrat 3 sambete din 4 cel putin 4 ore si nu am primit banii aferenti acestor ore. La momentul demisiei am fost oarecum constransa si nu le-am cerut plata orelor suplimentare pentru ca voiam sa plec cat mai repede. Exista posibilitatea ca acum sa mai solicit plata orelor suplimentare daca au trecut aproape 3 luni de can nu le mai sunt angajat?
Multumesc anticipat!

Georgiana Neagu
 User  Georgiana Neagu
a intrebat la 29 Iul. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 29 Iul. 2016
Pentru munca in zilele de repaus saptamanal (sambata si duminica) se acorda spor, care este obligatoriu, nu optional, iar salariatul va primi alte doua zile consecutive din saptamana drept repaus saptamanal. Legea nu prevede un cuantum minim sau maxim al acestui tip de spor, lasand angajatorului libertatea de a decide cuantumul acestuia.
Zilele de repaus saptamanal nu se compenseaza in regim de ore suplimentare, decat in anumite conditii, iar salariatul nu poate fi privat de dreptul la repausul saptamanal. In situatia in care se lucreaza 14 zile la rand este necesar acordul sindacatului sau reprezantantilor salariatilor, autorizare de la ITM si se acorda un spor de 150% (dublul sporului pentru ore suplimentare).

Alte intrebari despre Codul Muncii

Expertii nostri
Ioana Popa
violeta Georgescu George Andreescu Marius Ion G Stancu adriana iancu Viviana Serni
TOP RASPUNSURI 2024